Cinci orașe din Europa pe care merită să le vezi primăvara

0
3211

Primăvara este momentul ideal pentru city break, însă sunt orașe în Europa care devin mult mai deosebite odată ce înfloresc pomii și apar florile. Iată câteva destinații care au mai mult farmec în acest anotimp.

1. Manarola

Manarola este unul dintre cele cinci orașe din Parcul Național Cinque Terre din Italia. Manarola se remarcă prin casele foarte colorate care parcă atârnă de stâncă pe malul mării. Merită să vizitezi Cinque Terre primăvară când este cald, dar temperaturile sunt suportabile și încă nu este atât de aglomerat ca în timpul verii.

2. Amsterdam și Grădina Keukenhof

Nu există moment mai potrivit decât lunile aprilie și mai să îți plănuiești un city break în Amsterdam, care va arăta ca o adevărată grădină cu pomii înfloriți de pe marginea canalelor sale cu apă. În plus, pentru că tot ajungi merită, merită să dai o fugă până în orășelul Lisse pentru a admira lalelele și alte flori din Grădina Keukenhof, una dintre cele mai mari grădini din lume.

3. Ravello

Ravello este un oraș situat pe Coasta Amalfi din Italia, o destinație care te va cuceri definitiv. Pentru a admira cea mai frumoasă priveliște, care de altfel îți taie respirația, mergi să vizitezi grădinile din Villa Rufolo și pe cele din Villa Cimbrone. Nu te mai opri din fotografiat.

4. Paris

Știu că pare un clișeu să vizitezi Parisul, recomandat în toate ghidurile și topurile existente, însă capitala iubirii este cu adevărat fermecătoare primăvara. În lunile care urmează Parisul va înflori la propriu și îți va da senzația că te plimbi printr-o grădină imensă, nu printr-o metropolă. Este cea mai bună ocazie să vizitezi Grădinile Versailles, Grădinile Tuileries, Grădina Luxembourgului, Bulevardul Champs de Mars, Grădina Botanică, Grădinile Muzeului Albert Kahn.

5. Dubrovnik

Deși este mai greu de ajuns în Dubrovnik, Croația (necesită zbor cu escală), destinația merită vizitată măcar o dată în viață și ideală în timpul primăverii, când temperaturile sunt mai joase. Dubrovik este cunoscut pentru cetatea impunătoare, unde de altfel a fost filmată o parte din Game of Thrones.

Tu unde călătorești în această primăvară?

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele