Alba-Iulia nu are camere disponibile pentru turiști, pe perioada aniversării Centenarului

0
1576

Alba-Iulia este, cu siguranță, orașul vedetă în 2018, din punct de vedere turistic. Sărbatoarea Centenarului Marii Uniri face ca orașul să fie neîncăpător pentru turiștii care s-au decis să ajungă la Alba-Iulia în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie. Pe cont propriu sau prin agenție de turism, niciun pachet nu mai este disponibil în respectivul weekend când sunt așteptate să ajungă în oraș peste 150.000 de persoane. Cu un weekend înainte, 23-25 noiembrie, camerele disponibile sunt numeroase, la un tarif mediu de aprox. 65 de euro pentru două nopți de cazare cu mic dejun.

Pe cont propriu

Booking.com, cel mai popular site de rezervări hoteliere online, nu are nicio cameră disponibilă în Alba Iulia și în orașele din împrejurimi. Nici măcar în Sebeș, aflat la 12 km, nu sunt locuri de cazare, iar în ceea ce privește Blaj, o opțiune la ceva mai mulți kilometri, celebrul portal are disponibilă o cameră la o pensiune, la un preț de peste 200 de euro.

Mai există opțiunea Airbnb, unde sunt 1-2 apartamente ce apar disponibile, însă acestea trebuie confirmate. Iar tarifele nu sunt deloc mici. Pentru acel weekend, un apartament se închiriază cu 500-600 de dolari.

Agențiile de turism, fără camere, de asemenea

Deși au un acces mai mare la unitățile de cazare disponibile într-o anume destinație, nici agențiile de turism nu sunt în situația în care pot oferi turiștilor camere. În sistemele de rezervări totul este sold out, iar turiștii sunt redirectionați către alte orașe, precum Sibiu sau Sighișoara. Cele mai mari agenții de turism din România, cu vânzări pe intern, primesc zilnic solicitări pentru weekedul Centenarului, insa nu le pot onora din lipsa de locuri.

Foto: Shutterstock

Citeste si: Anul 2017, an record pentru hotelurile din Paris

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele