Iordanienii investesc 1,4 miliarde de dolari în deșert ca să dezvolte turismul la Marea Rosie

Hyatt Regency Aqaba Ayla va fi primul hotel care se va deschide în Ayla

0
2671

Ayla Oasis este noua atracție din Orientul Mijlociu a investitorilor în dezvoltări imobiliare și turism de la Marea Rosie. Proiectul Ayla Oasis dezvoltat de Ayla Oasis Development Company transformă desertul arid iordanian de lângă Aqaba într-un cartier cu 3.000 de locuințe, 1.700 de camere de hotel, lacuri artificiale și primul teren de golf din Iordania, considerat unul dintre cele mai eco-friendly din lume.

1,4 miliarde de  euro se vor investi timp de nouă ani în Ayla Oasis pentru a transforma zona de lângă stațiunea Aqaba de la Marea Roșie într-una râvnită și căutată pentru vacanțe, petrecerea timpului liber și mai ales investiții viitoare. O vilă cu etaj înconjurată de canale și cu vedere la golful Aqaba pornește de la 500.000 de dolari. Dezvoltatorii vor să vândă, pentru început, nu să închirieze. Hyatt Regency Aqaba Ayla va fi primul hotel care se va deschide în Ayla, cel mai probabil în acest an. Este al doilea din Iordania, după Grand Hyatt Amman. Și multe alte investiții în luxul zonei urmează.

La concurenta cu Egipt si Israel

Ce faci într-o zi în Ayla? Te relaxezi la soare pe plaja artificială amenajată în cluburile construite în Ayla, faci sporturi nautice pe lacurile artificiale ori joci golf pe terenul de 120 de hectare de gazon artificial.

Ayla este o altă fațetă a luxului iordanian pe care îl întâlnești în hotelurile de cinci stele din Aqaba ori de la Marea Moartă, cu care iordanienii își concurează vecinii egipteni și israelieni, și care va face Iordania și mai atractivă decât este acum datorită orașului antic Petra, deșertului Wadi Rum ori Mării Moarte.

Îți mai recomandăm:

5 motive ca să alegi Aqaba, Iordania, pentru vacanța ta

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele