Zbor non stop intre Europa si Australia. Qantas a inceput operarea rutei Perth-Londra

0
3456

Qantas a inagurat primul zbor non stop Europa si Australia, mai exact Perth de Londra, unul dintre cele mai importante hub-uri de pe vechiul continent. Cursa este operata cu cele mai noi aeronave din flota Qantas, Boeing 787-9 Dreamliner, si are o durata de 17 ore. Acest zbor, unul istoric de altfel, este un mare castig pentru pasageri, timpul petrecut in aer fiind diminuat semnificativ, iar escalele fiind eliminate total.

„Este un moment istoric care da startul unei noi ere in industria turismului. Pentru prima oara, Australia si Europa sunt conectate printr-un zbor direct. Ruta originala, Kangaroo Route, cum a fost numita, in 1947, la inaugurare, avea 7 escale si se efectua in 4 zile”, spune Alan Joyce, CEO al Qantas Group.

Cursa incepe practic la Melbourne, opreste la Perth si zboara direct catre Londra. Inaugurarea zborului coincide si cu deschiderea noului lounge de transit de pe aeroportul international din Perth.

Pe primul zbor s-au aflat la bord 200 de pasageri si 16 membri ai echipajului.

 

Perth-Londra, pe scurt

Parcurgand o distanta de 14.498 de kilometri, devine cea de-a treia cea mai lunga cursa comerciala in operare si, in acelasi timp, cel mai lung zbor operat cu un Dreamliner. Dat fiind faptul ca ruta se efectueaza cu un Boeing 787-9, consumul necesar este de aproximativ 110.000 de litri de combustibil, cu 20% mai putin decat necesarul pentru un avion de dimensiuni similare.

In mod normal, pentru operarea cu o alta aeronava, numarul total de scaune ar fi depasit 300, insa Dreamliner-urile Qantas au fost configurate cu 236 locuri.

Meniurile pe aceasta ruta au fost pregatite astfel incat sa mentina hidratarea pasagerilor, sa-i ajute sa doarma si sa se relaxeze. Potrivit comunicatului oficial al Qantas, la bord sunt, printre multe altele, sute de pachete de biscuiti cu ciocolata si 330 de pliculete de ceai cu menta.

Kangaroo Route, atunci si acum

In 1947, un zbor dus-intors de la Sydney la Londra costa 525 de lire (daca-l adaptam inflatiei ar fi echivalentul a 35.000 de dolari), in conditile in care salariul mediu pe economie era de 7 lire. Astazi, salariul mediu in Australia este de 6.400 de dolari, iar un zbor dus-intors de la Perth la Londra poate costa mai putin de 1.300 de dolari.

Daca acum cursele sunt efectuate cu Dreamliner, primele zboruri catre Australia au fost efectuate cu Lockheed Constellation care aveau o configuratie de 29 de locuri. La bordul aeronavei se serveau cocktailuri de grapefruit si ananas, respectiv salate cu fructe de mare.

Zborul decola de la Londra si avea urmatoarele escale: Roma, Castel Benito, Cairo, Karachi, Calcuta, Singapore si Darwin (Australia). De la Darwin se zbura catre Sydney.

Citeste si: Cu trenul de la Londra la Amsterdam, in 3 ore si 41 de minute si doar 40 de euro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele