Revista presei – turism (săptămâna 13 aprilie – 19 aprilie)

0
609

Numărul total de nopţi petrecute în Grecia – a şasea cea mai vizitată destinaţie turistică din Uniunea Europeană – a crescut cu 10,4% anul trecut, la 213,51 milioane, dar media rămâne de şapte nopţi, aproape la fel ca în 2016

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a dat asigurări că voucherele de vacanță nu vor fi impozitate

Voucherele de vacanță destinate aparatului bugetar nu vor fi impozitate, a dat asigurări ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la Brașov la Parada Junilor.

Românii au cumpărat anul acesta cu 37% mai multe vacanţe în perioada de Early Booking (tour-operatori)

Numărul hotelurilor participante la programul „Înscrieri timpurii” este în creştere pronunţată, respectiv cu 25% comparativ cu anul trecut, iar vacanţele cumpărate de români în perioada de Early Booking în primele trei luni din 2018 au crescut ca volum cu 37% faţă de 2017, au declarat, pentru Agerpres, mai mulţi tour-operatori.

Harta turismului european, o copie a hărţii economice. Doar unu din patru români îşi permite să meargă măcar o dată pe an în vacanţă. Nordicii sunt aproape toţi turişti

Românii sunt cetăţenii din Uniunea Europeană care călătoresc cel mai puţin, acest indicator ilustrând încă o dată că economia locală este cel mai puţin dezvoltată, iar salariul mediu net lunar de 500 de euro este de câteva ori mai mic decât media de pe bătrânul continent.

Brașovul a depășit pentru prima dată litoralul la numărul de turiști atrași

Judeţul Braşov a depăşit pentru prima oară litoralul ca număr de turişti, pentru anul 2017 acesta atrăgând circa 1,24 milioane de oameni, în timp ce Constanţa aproximativ 1,23 milioane de oameni, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică.

Amalia Ştefan, CEO Juvo Hospitality: Hotelierii din România trebuie să-şi implementeze o soluţie software pentru rezervări online pentru a atrage mai mulţi turişti

O mare parte dintre hotelurile şi unităţile de cazare din România nu au în prezent un sistem centralizat de software pentru rezervările online, pierzând astfel practic oportunitatea de a atrage mai mulţi clienţi prin intermediului internetului, în condiţiile în care astăzi majo­ritatea persoanelor caută cazare online.

Se cântă prohodul «perlei» turismului feroviar

Ministerul Transporturilor nu mai poate face nimic pentru a salva de la faliment Societatea Feroviară de Turism (SFT), o companie care administrează sute de active printre care hoteluri, terenuri, locomtive cu aburi și câteva trenuri de epocă.

Turiștii români pot călători fără viză în Insula Hainan, „Hawaii-ul Chinei”

Turiștii din 59 de țări, inclusiv din România, vor putea călători fără viză, începând cu luna mai, în Insula Hainan din sudul Chinei, denumită „Hawaii-ul Chinei”, un demers prin care autoritățile locale vor să ridice veniturile obținute din turism.

Vacanța de 1 Mai: Destinații city-break în Europa și în România

30 aprilie este zi liberă de la stat, astfel că românii vor avea parte de o minivacanță de 1 Mai. Pentru cei care nu au făcut încă planurile pentru acel weekend prelungit, iată câteva sugestii pentru vacanța de 1 Mai, atât în țară, cât și în străinătate.

De ce este ocolit de turişti un orăşel cu o istorie fabuloasă şi cu un patrimoniu arheologic şi arhitectural impresionant

Ciacova, micuţul oraş din Timişul de pustă, are un patrimoniu bogat de clădiri istorice, însă acestea sunt lăsate în stare avansată de paragină, iar lucrările care s-au făcut nu au respectat regulile de restaurare.

„Războiul naval“ dintre Galaţi şi Brăila a trecut din faza tehnologică în cea turistică

În ultimii 15 ani nicio cursă de pasageri nu a mai plecat din cele două porturi dunărene, motiv pentru care autorităţile de la Galaţi au decis să organizeze mici-croaziere ocazionale cu nave închiriate.

Știri despre incoming:

Bucureştiul are nevoie de o promovare coerentă, de un brand turistic, dar şi de încrederea locuitorilor săi (consultant turism)

Bucureştiul a evoluat mult din punct de vedere turistic în ultimii cinci ani şi a devenit principala destinaţie turistică a României pe partea de incoming, ca număr de turişti, însă are nevoie de promovare coerentă, de un brand turistic şi de încrederea locuitorilor săi, a declarat pentru Agerpres, Traian Bădulescu, consultant în turism.

Turiștii ruși, interesați de litoralul românesc. Agenții de turism din Sankt Petersburg vin să vadă județele Constanța și Tulcea

În luna mai, reprezentanții a 15 agenții de turism din Sankt Petersburg vor ajunge pe litoralul românesc într-un infotrip, pentru a le arăta că încă mai au de ce să le recomande clienților lor România.

Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate are loc la Golden Tulip Times București

La eveniment sunt invitaţi reprezentanți ai autorităților publice din România, ai organismelor internaționale, specialiști români și străini, exponenți importanți din domeniul sănătății și turismului, jurnaliști și reprezentanți ai mediului academic din România și din străinătate.

„Turiştii străini plătesc cu 50% mai puţin pentru o vacanţă medicală la noi”

Ţara noastră cunoaşte, în ultimii ani, un interes din partea turiştilor străini în căutarea de tratamente medicale, segment care creşte exponenţial fiindcă a pornit de la zero, iar partea de wellness & SPA şi balneo cunoaşte o îmbunătăţire, dar nu la adevăratul potenţial, consideră Raluca Anghel, specialist marketing turistic.

Studiu: Turiștii vor stimulente și experiențe cu nivel ridicat de personalizare

Turiștii sunt din ce în ce mai influențați de social media și site-urile de analiză online atunci cand iau decizii legate de vacanțe și locurile de cazare. În plus, aceștia apreciază foarte mult serviciile personalizate pe care le oferă hotelierii.

De ce ocolesc turiştii străini Delta Dunării. „Sunt nemulţumiţi de servicii şi comportament“

În anul 2017 au vizitat Delta Dunării puţin peste 24.000 de străini, o cifră considerată mică de operatorii din turism, care spun că la momentul actual nu există nicio strategie de promovare a singurei delte din lume declarată rezervaţie a biosferei.

Un american a ales să vină anul acesta în vacanţă în România. Prima impresie pe care şi-a făcut-o după ce a vizitat Timişoara

Au ales în această perioadă să vadă România, iar prima oprire a fost Timişoara. „E un amestec extraordinar de arhitectură veche, bisericile sunt impresionante şi oamenii grozavi. Din punct de vedere turistic, e greu să găseşti un loc care are atât de multe lucruri de văzut pe o suprafaţă mică.

Știri despre agenții/companii aeriene:

Sorin Stoica. Eturia: Toata lumea vinde vacanțe exotice. Care sunt riscurile pentru turiști?

Agenția Eturia, lansată în urmă cu 11 ani, a reușit în 2017 să iși îndeplinească toate obiectivele stabilite în momentul înființării business-ului. Sorin Stoica, proprietarul agenției, a declarat că 2017 a fost „un an excelent pentru Eturia”.

Circuit în oraşele de top ale Franţei

Cu oraşe pline de romantism, un litoral de poveste pe Coasta de Azur şi staţiunile pitorești din Alpi, Franţa îşi încântă vizitatorii cu cele mai frumoase privelişti şi cu atracţii de renume

Larnaca, cel mai vechi oraș din Cipru

Descoperă superba staţiune Larnaca şi împrejurimile de poveste într-o escapadă de 7 nopți cu avionul, de la touroperatorul Europa Travel, care îţi asigură toate condiţiile pentru a te bucura de clipe relaxante la malul Mediteranei în destinația momentului – Cipru de Sud.

Unde fugim din Timișoara în minivacanța de 1 Mai? Super oferte LAST MINUTE în Venetia, la Londra sau Istanbul

Trei destinații perfecte pentru o minivacanță însorită! Aceasta este oferta LAST MINUTE a agenției de turism Ultramarin, care vă invită să descoperiți Veneția, Londra sau Istanbulul în excursii atent organizate, cu ghizi profesioniști.

Marriott vrea să devină Amazonul călătoriilor: Oaspeţii hotelurilor vor putea cumpăra direct de la Marriott orice şi-ar putea dori într-o călătorie, mai puţin biletele de avion

Grupul internaţional hotelier JW Marriott a anunţat miercuri că vrea să se diversifice şi va relansa platforma Moments, prin care vinde de la excursii şi turtoriale de wrestling şi sumo până la cursuri de gătit cu bucătari cunoscuţi, relatează Bloomberg Pursuit.

Hotelul lui Niculae din Venus: Aşteptăm un sezon mai bun, ne-am bugetat venituri mai mari cu 15%. „Vindem cel mai mult prin agenţiile de turism, dar şi online prin sistemele de rezervări.“

Hotelul de cinci stele Inter din Venus, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae şi redeschis în 2013 după investiţii de 10 milioane euro,  aşteaptă în acest an venituri mai mari cu 15% faţă de anul trecut, potrivit oficialilor hotelului.

Ana Hotels anunță două noi numiri în managementul complexului Europa din Eforie Nord

Începând cu luna aprilie, Mihaela Cucu a preluat funcția de director medical al centrului Ana Aslan Health Spa, iar Silviu Mihalache a fost numit manager Food&Beverage, ambii în cadrul complexului hotelier deținut de grupul Ana Hotels la malul mării .

Spitalul privat Terapeutica din Arad își cumpără un hotel de 3 stele

Spitalul privat Terapeutica din Arad va cumpăra hotelul Parc din stațiunea Moneasa, pe care l-a preluat în toamna anului trecut în regim de închiriere, tranzacție pentru care se va împrumuta cu 1,4 milioane euro de la Banca Transilvania.

Ryanair a lansat patru noi rute din București

Ryanair a lansat programul „Iarna 2018 București” cu patru rute noi catre Amman, Marsilia, Palermo și Paphos, și cu mai multe frecvențe catre Atena, Londra Stansted, Milano Bergamo și Timișoara.

Compania low-cost Eurowings lansează zboruri long-haul către SUA și destinații exotice

Eurowings, companie low-cost subsidiară Lufthansa Group, lansează primele sale zboruri long-haul către Las Vegas și mai multe destinații exotice, cu plecare din Germania, scrie Breaking Travel News.

Știri externe:

Grecia: Veniturile din turism au urcat anul trecut la nivelul record de 14,63 miliarde de euro

Numărul total de nopţi petrecute în Grecia – a şasea cea mai vizitată destinaţie turistică din Uniunea Europeană – a crescut cu 10,4% anul trecut, la 213,51 milioane, dar media rămâne de şapte nopţi, aproape la fel ca în 2016.

Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români va fi închisă din cauza poluării masive

Una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Filipine va fi închisă pentru câteva săptămâni, potrivit Mashable.

Cele mai hipsterești orașe din lume. De ce au fost numite așa?

O companie din SUA a ținut să facă un top al orașelor luând în calcul trăsăturile culturii „hipster”, un fenomen urban prin care tinerii încearcă să se diferențieze de majoritatea populației printr-un stil de viață atipic, opus trendurilor actuale preferate încadrate în ideea de „normalitate”.

Autorităţile din Abu Dhabi investesc 1 miliard de dolari într-un parc tematic, pentru diversificarea economiei

Autorităţile din Abu Dhabi vor să inaugureze, în luna iulie, un parc tematic Warner Bros, în valoare de 1 miliard de dolari, şi speră ca astfel numărul turiştilor să se dubleze în următorii ani, transmite Reuters.

Vasul de croazieră Queen Elizabeth 2, transformat în hotel plutitor, inaugurat la Dubai

Vasul de croazieră Queen Elizabeth 2 (QE2), transformat într-un hotel plutitor în Dubai, a fost inaugurat miercuri, la zece ani după ce emiratul din Golful Arabiei l-a cumpărat contra sumei de 100 de milioane de dolari, informează Reuters.

Măsuri de securitate mai stricte pentru cei care călătoresc în SUA

Persoanele care călătoresc cu avionul pe teritoriul SUA vor trebui, începând din aceasta vară, să respecte măsuri de securitate mai stricte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele