Alanya, destinația ideală pentru un sejur all-inclusive, unde ajungi direct cu zbor charter

Charterul spre Alanya va fi operat în perioada iunie - octombrie

3
7453

Alanya, oraș aflat pe coasta Mării Mediterane, situat la 135 de km de Antalya, este una dintre cele mai noi destinații operate cu zboruri charter. Orașul impresionează turiștii cu frumusețea sa naturală și cu un bogat patrimoniu cultural. Nu ratați în vacanța voastră în Alanya castelul medieval aflat la 250 de metri deasupra mării, care oferă o priveliște spectaculoasă a orașului, Turnul Roșu construit ca să protejeze portul, șantierul naval Tersane operat până în 1960, grădina botanică și, bineînțeles, orașul, cu bazarul, restaurantele, magazinele, localnicii și atmosfera de calm și relaxare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajungi în Alanya

Până anul trecut, în mod obișnuit, turiștii ajungeau în Alanya după ce aterizau pe aeroportul din Antalya. Transferul lor până la hotelul ales din stațiune putea să dureze întreg zborul de la București. De anul acesta, însă, turiștii români au la dispoziție o cursă charter, direct pe Aeroportul Gazipașa din Alanya, operată din 14 iunie, de turoperatorul Paralela 45.

De ce să mergi în Alanya

Alanya este o destinație completă pentru turiștii care vor să se relaxeze într-un sejur la plajă. Mai mult, pentru iubitorii de servicii all-inclusive această destinație este printre cele mai bine cotate din lume. Dacă încă nu sunteți convinși, trebuie să știți că Alanya este o destinație accesibilă și ca timp – doar două ore de zbor-, și ca bani – prețurile unui sejur pornesc de la 480 de euro/persoană, pachet ce include șapte nopți de cazare la un hotel de cinci stele cu all inclusive, zboruri charter, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică.

În ceea ce privește hotelurile din Alanya, acestea sunt plasate în apropiere de plajă sau chiar au acces direct la plajă, și oferă turiștilor toate serviciile all inclusive. Resorturile au restaurante, cafenele, cofetării, piscine interioare și exterioare, sală de sport, centru SPA, saună, hammam, centre de divertisment pentru adulți și pentru copii. Hotelierii turci se întrec în organizarea de spectacole, seară de seară, cu trupe și artiști renumiți, pentru a-și face turiștii să se simtă bine și mai ales să se întoarcă pentru o nouă vacanță.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce poți să vizitezi în Alanya

Dacă ești un turist activ și nu vrei să stai in fiecare zi la plajă, ai la dispoziție mai multe obiective care merită vizitate. Castelul din Alanya este un muzeu în aer liber și vă va impresiona prin vestigii, liniștea și peisajul oferite de pe colina pe care a fost cosntruit în urmă cu 800 de ani. Kizil Kule (Turnul Roșu), înalt de 33 de metri și octogonal, în vârful căruia ajungi după ce urci 85 de scări. Tersane este șantierul naval construit de sultanul Seljuk din Rum, căruia i se spunea „sultanul celor două mări” după ce a construit șantiere și la Marea Mediterană, și la Marea Neagră. Șarapsa Hani este un centru de divertisment construit în locul unui caravanserai pe drumul istoric al mătasii Seljuk Sultan Giyaseddin. Castelul Alara, aflat la 37 de kilometri de Alanya, impresionează prin intrarea tunel până clădirea aflată la 500 de metri deasupra solului. Casa Memorială a lui Ataturk, o casă tradițională din Alanya, unde fondatorul Republicii Turcia locuia când ajungea în oraș, și unde vizitatorii pot să vadă obiectele folosite de el și să afle despre obiceiurile sale.

În Alanya se pot face și snorkeling, scuba diving, rafting ori wave surf, activități care oferă turiștilor adrenalina pe care o caută în vacanța lor, dar și shopping în bazarul orașului ori în magazinele de firmă. Chiar și o plimbare prin micuțul oraș, printre localnicii zâmbitori, poate fi o ieșire plăcută din resortul de patru ori cinci stele ales pentru vacanța ta.

Ivisit îți mai recomandă:

Sharm El Sheikh, destinatia ideala pentru snorkelling si plaja, aflata intre mare si desert

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele