Andrei Nourescu: Nu lăsa pe nimeni și nimic să-ți strice liniștea și buna dispoziție în vacanță

0
3759

„Fac presă de peste 25 de ani și nu m-am plictisit niciodată. Mi se pare cea mai frumoasă meserie din lume…”, așa se descrie, pe scurt, Andrei Nourescu, cel mai cunoscut jurnalist din online. Pentru cei care nu-l știu, Andrei are 44 de ani, este jurnalist de televiziune, fiind laureat cu multe premii, printre care de trei ori Reporterul Anului și alte patru nominalizări la Premiile Ioan Chirilă, un premiu APS. Ultimul premiu este cel de Jurnalistul Anului. Dar, în același timp, a cucerit publicul și pe Internet, fiind urmărit de peste 30.000 de persoane pe Facebook.

Pe lângă adrenalina de a lucra ca jurnalist, lui Andrei îi place să trăiască senzații tari și în călătorii. Ultima oară a trăit adrenalina descoperind Iordania, o destinație pe care o recomandă pentru deșertul Wadi Rum, plajă, vin bun și, bineînțeles, Petra. Mai mult, până acum, Andrei a explorat destinații foarte îndepăratate, care abia se văd pe hartă, ca Polinezia Franceză și Hawaii și ne-a povestit și nouă despre ce îi place și temerile lui când este plecat în lume.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: „London has Fallen”, cu Gerard Butler. L-am pierdut la cinema si eu pe net nu ma uit niciodata la filme. Doar avion sau cinema.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: „Berlusconi”, de Alan Friedman. E despre viața fostului premier italian, pe care am avut onoarea să-l cunosc.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… haine, mereu mă întorc cu aproximativ 40% din hainele luate cu mine fără să fi apucat să le port măcar o dată.

Concediul tău ideal este… obligatoriu la soare, cu apă caldă și palmieri. Exclus grup. Liniște, în doi. Sau maxim patru. Fără mașină, fără condus. Doar relax, liniște și soare.

Ce ți-ar strica vacanța? Aglomerația, oamenii gălăgioși, vremea proastă și copiii care plâng sau țipă.

Ce preferi la un hotel? Vederea camerei. Trebuie să fie ceva panoramic, spectaculos, liniștitor. Să aibă lounge. Și camera să fie spațioasă. Să aibă piscină și saună.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Că seamănă cu mine, ca profil de vacanță. Că nu mă aleargă toata ziua, că nu stabilim programe fixe. Și că mă iubește.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Poate diferite experiențe care ar putea fi mai costisitoare. Și pe care mi le permit rar. De asta-s extravaganțe J). Scuba, delfini, elicopter, un vin bun etc.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Le-am cam bifat pe majoritatea pe care mi le doream foarte, foarte mult – Cercul Polar, safari în Kenya, Polinezia Franceză sau Honolulu. Cred că mi-aș dori să ajung pe Insula Paștelui și la Aspen (Colorado, SUA).

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Să nu vină vremea rea. Nu prea am alte temeri.

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Că îmi place să dorm mult dimineața, deși realizez că ar trebui să mă plimb și să văd lucruri noi.

Când călătorești, în ce situație ai minți? Cred ca aș fi în stare să mint că mă doare spatele ca să primesc un loc la clasa business J)).

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Probabil cea din Hawaii sau Maldive. E greu să aleg pentru că sunt locuri unice și senzaționale.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Telefonul mobil, pălăria, ochelarii de soare, crema de protecție solară, o carte.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Nu lăsa pe nimeni și nimic să-ți strice liniștea și buna dispoziție.

Ivisit.ro îți mai recomandă:

Iordanienii investesc 1,4 miliarde de dolari în deșert ca să dezvolte turismul la Marea Roșie

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele