Iordania, spectaculoasă pe fiecare centimetru pătrat, este destinație disponibilă și pe zboruri charter

Din martie, se lanseaza charter catre Iordania

0
3026

Am fost de doua ori în Iordania în ultimii trei ani și nicio secundă nu m-am simțit în pericol

Îmi structuram ideile pentru câteva articole după ultima călătorie în Iordania când m-am trezit anunțată de „existența unor riscuri, determinate de situația de securitate din zona Orientului Mijlociu” acolo. În ultimul avertisment de călătorie, Ministerul Afacerilor Externe spune că „evoluțiile din regiune, influențate de conflictele din Siria și Irak, precum și de campania împotriva organizației teroriste DAESH, se constituie în potențiale amenințări la adresa situației de securitate din Iordania”. Dau atenția cuvenită anunțurilor MAE, care își face datoria să ne informeze, dar nu pot să ignor ce am simțit și ce se vede cu ochiul liber în materie de securitate în Regatul Hașemit al Iordaniei. Și nu vorbesc aici despre filtrele de securitate de la intrarea în orice hotel, de polițistul care însoțește grupurile de turiști chiar în autocarul lor, despre polițiștii în civil care se plimbă printre turiști. În Iordania, unde anual mii de români merg în vacanță într-un circuit cumpărat de la o agenție de turism sau organizat personal, siguranța lor este prioritatea autorităților. În special prin mijloace nevăzute și mai ales prin autoritate în zona în care se află.

În urmă cu trei ani erau mari dezbateri la CNN despre gruparea ISIS care se pregătea să atace Iordania după ce forțele iordaniene au distrus 20% din capacitata militară a ISIS în replică la arderea de viu a unui pilot iordanian căzut prizonier. Niciun atac anunțat la televizor nu s-a petrecut între timp. Iordanienii își duc viața liniștiți și se bucură de fiecare turist care ajunge la ei.

Ce îți oferă Iordania

Este țara cu cea mai mare densitate de atracții pe o suprafață de 89 de mii de kilomeri pătrați. Orașul antic Petra, inclus în lista celor șapte minuni ale lumii moderne, Betania și Râul Iordan – locul unde a fost botezat Iisus -, Madaba – orașul mozaicurilor -, deșertul Wadi Rum cu nisipul lui roșu, corturile beduinilor și plimbările cu cămila sau cu jeep-ul, Muntele Nebo, unde a murit Moise, Marea Moartă, aflată la peste 400 de metri sub nivelul mării, Marea Roșie, orașul stațiune Aqaba, paradisul Ayla ci vile și plaje, ridicat în deșert, la care se adaugă locuitorii ospitalieri, onești și veseli. Iordania te impresionează profund și te surprinde la fiecare pas.

Destinație de circuit până acum în România, Iordania poate fi văzută și simțită și în vacanțe pe zboruri de tip charter.

Din martie ajungi mai repede în Aqaba ca să faci plajă la Marea Roșie, Prestige Tours, parte a grupului turc Calypso Tour, introducând zboruri charter. Iar de la Marea Roșie poți să dai o fugă la Marea Moartă, la Petra sau în capitala Amman, pentru un prânz tradițional printre localnici în zona veche a orașului.

“Mizăm pe Iordania pentru că am observat că interesul turiștilor români a crescut pentru această destinație. Iordania este o alternativă bună pentru cei care vor o vacanță la plajă primăvara, un zbor mai scurt de patru ore și să viziteze unele dintre cele mai apreciate atracții turistice la nivel mondial”, declară Elena Anghel, managing director Prestige Tours.

Pachetele de vacanță încep de la 700 de euro pentru șapte nopți de cazare într-unul din hotelurile de patru ori cinci stele Movenpick, Kempinsky, Marina Plaza, Grand Swiss aflate în oferta Prestige Tours, zbor direct cu compania aeriană de linie Royal Jordanian Airlines, taxele de aeroport, transferurile, precum și vizitarea deșertului Wadi Rum.

Prestige Tours estimează că un număr de 5.000 de turiști români vor opta pentru un sejur în Aqaba în primul an de operare.

GALERIE FOTO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele