Top 10 țări pe care merită să le vizitezi în 2018

1
1488

Dacă vrei să ai experiențe memorabile, să ajungi în locuri încă neatinse de turismul de masă și să te bucuri de peisaje greu de descris în cuvinte, ia în calcul ca anul viitor să vizitezi următoarele țări recomandate de ghidul de călătorie britanic, Lonely Planet.

 

Locul 10: Africa de Sud

De la plaje la munți, de la vin la viață sălbătică, ceea ce o să vezi și o să experimentezi în Africa de Sud o să îți rămână în minte și în suflet pentru toată viață. Iar dacă ești un turist activ, o să vrei să te întorci an de an pentru că Africa de Sud are multe de oferit: să faci safari în parcuri naționale unde vezi animalele de la Animal Planet, să faci plajă alături de pinguini și să vezi vibrantul Cape Town, canionul Blyde River, rezervația Hluhluwe-Umfolozi.

Locul 9: China

O țară mare, plină de mister și aventură cum este China merită mai multe vizite din partea ta. Cu o mulțime de locuri de descoperit, de la celebrul Marele Zid Chinezesc, Orasul Interzis, Muntii Karst din Yangshuo, Gradinile din Suzhou, Templul celor 10.000 de Buddha (Hong Kong), Rezervația Naturală Wolong și Peninsula Macao, China este una dintre cele mai captivante destinații de pe glob.

Locul 8: Mauritius

Pentru cei care își doresc o destinație de lux, Mauritius trebuie să fie următoarea alegere. Insula din Oceanul Indian te va cuceri cu resorturile sale luxuriante, plajele parcă decupate din rai, marea turcoaz și peisaje care îți taie respirația.

Locul 7: Georgia

Deși aproape de România și bogată în atracții turistice, Georgia nu se află printre preferințele românilor. În Georgia poți să îți planifici o vacanță la munte sau la mare sau poți vizita orașele Tbilisi și Batumi, Lacul Ritsa, orașul Stepantsminda din munții Caucaz, Cetatea Narikala, Muntele Kazbek, Peștera Uplistsikhe.

Locul 6: Malta

Cu mai mult de 300 de zile anual, Malta poate fi vizitată în orice anotimp, așa că poți plănui, de ce nu, vacanța de Revelion pe insula din mijlocul Mării Mediterane. Dacă ajungi aici, nu uita să pui pe listă Satul lui Popeye, Valletta, Insula Gozo, Mdina, Templele megalitice, Insula Comino.

Locul 5: Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este prin definiție o destinație a peisajelor naturale, care de altfel au inspirat ca Hobbitul și Stăpânul Inelelor. Și, deși este departe de România, merită să îți faci o vacanță aici măcar o dată în viață, pentru Peșterile din Waitomo, Parcul Național Tongariro, fiordul Milford Sound, Peninsula Otago, golful Bay of Islands, Lacul Wanaka.

Locul 4: Djibouti

Cu adevărat exotică pentru turiștii români și paote chiar greu de localizat mental pe hartă, Djibouti poate fi pe Bucket List-ul tău dacă îți dorești experiențe într-o țară neturistică. Djibouti se află în estul Africii, lângă Etiopia, are deschidere la Marea Roșie și la Golful Aden din Marea Arabiei. Printre atracțiile din această țară se numără plajele Doraleh și Khor Ambador, orașele Djibouti, Tadjoura și Ali Sabieh, Lacul Assal și Parcul Național Day Forest.

Locul 3: Portugalia

Portugalia este o destinație din ce în ce mai căutată de turiști din întreaga lume pentru peisajele cu care îi încântă și pentru prețuri accesbile față de alte țări europene. Portugalia poate fi vizitată în orice anotimp: dacă toamna și iarnă puteți descoperi Lisabona, Sintra sau Porto, pentru primăvară și vară puteți să vă plănuiți o vacanță la plaja în Algarve, Lagos sau Cascais.

Locul 2: Coreea de Sud

O țară modernă și cu o capitală futuristă, o vizită în Coreea de Sud este ca o călătorie în viitor. Totuși, Coreea de Sud a păstrat și locuri pitorești, așa că o să te încânte combinația dintre tehnologie și tradiție. Atracțiile cu care se laudă cel mai mult Coreea de Sud sunt Insula Jeju – cunoscută și ca „Insula Zeilor”, capitala Seul, plaja Haeundae din Busan, Parcul Național Seoraksan, Castelul și Fortăreața Hwaseong, Grota Seokguram, plantațiile de ceai din Boseong.

Locul 1: Chile

Aflata între Munții Anzi și Oceanul Pacific, Chile se remarcă prin diversitatea cu care își surprinde turiștii. Cu orașele Santiago del Chile, Conception și Valpariso, gheizere, vulcani, fiorduri, Deșertul Atacama, ghețarii din Patagonia chiliana, arhipeleagul Țara de Foc, Insula Paștelui, plaje și pinguini, Chile devine, odata vizitată, dintr-o țară aflată la capatul lumii, o destinație de aproape de sufletul oamenilor.

Tu unde călătorești anul viitor?

Sursa foto: Aleksei Potov/Shutterstock.com

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele