Uber, suspendat și în Slovacia

Țara europeană unde Uber a fost suspendat după o plângere a taximetriștilor. Află unde mai este interzis serviciul Uber.

0
546
Aplicația Uber

Serviciile Uber sunt suspendate în Slovacia, în urma unei decizii luate de un tribunal. Măsura se aplică la nivel național, scrie Reuters.

Asociația taximetriștilor din Bratislava a depus, în ianuarie, plângere, susținând că mașinile nu sunt sigure, iar șoferii nu au licență. În plus, ei subliniază că existența acestui serviciu de transport reprezintă o competiție neloială.

În prezent, serviciile companiei sunt încă active în Bratislava.

Unde este interzis acest serviciu de car-sharing?

Uniunea Europeană a decis, în decembrie 2017, că Uber este o companie de transport și că trebuie să respecte aceleași reglementări precum o firmă de taxi. Compania americană a argumentat că Uber este o aplicație digitală care intermediază legătura dintre proprietarii unor mașini și persoane care caută o călătorie cu acestea.

Până acum, serviciul a fost interzis în Bulgaria și suspendat în Ungaria și Danemarca. Serviciul de bază UberPOP a fost interzis în Franta, Germania și Italia.

Și în România au existat propuneri și proteste pentru interzicerea Uber și Taxify. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus un proiect care să interzică toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile legale. În prezent, ambele servicii sunt disponibile în România.

Citeste si: TOP 10 cele mai bune applicati de mobil pentru vacanta

Sursa foto: structuresxx/Shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele