Cristina Stoica: Când plec într-o călătorie, intru într-o stare de zen din care nu mă poate scoate nimeni

0
4118
Cristina Stoica, în Deșertul Sahara, Maroc

„Nu există loc pe care să nu vreau să-l văd. Nici măcar Irak. Nici măcar Haiti. Nici măcar Somalia. Acolo unde oamenii, de regulă, nu văd nimic interesant, eu găsesc o lume nouă, diferită, culori, mirosuri, gusturi, sunete, obiceiuri, poveşti deosebite. Și cred că în asta se măsoară pasiunea de a călători.” Așa se descrie Cristina Stoica pe site-ul ei, Valiza cu călătorii, unde povestește despre experiențele trăite în colțuri de lume. Cristina este o călătoare înrăită, care își organizează singură escapadele pentru fiecare destinație. Tânăra de 26 de ani, care a explorat zeci de locuri de pe patru continente, a povestit pentru ivisit cum își pregătește călătoriile și ce face în timpul lor.

Filmul pe care speri să îl vezi în avion este: Orice film legat de destinația în care urmează să ajung. Spre exemplu, în drum spre Bangkok m-am uitat la The Hangover 2, chiar dacă îl mai văzusem. E tare frumos sentimentul de a te uita la un film a cărui acțiune se desfășoară în locul către care te îndrepți!

Pe plajă în Thailanda

​Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: O biografie a lui Che Guevara pentru că cea mai recentă vacanță a fost în Cuba.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe: În #valiză adică, nu? 🙂 Suvenire, la întoarcere. În rest, am învățat să fiu destul de cumpătată de-a lungul timpului și îmi calculez ținutele în funcție de zilele pe care le petrec în călătorie. Chiar fac și liste, sunt cam travel nazi uneori!

Concediul tău ideal este… într-o destinație nouă. Nu există niciun alt criteriu. Sentimentul pe care îl am când ajung într-un loc nou, în special într-o țară cu o cultură total diferită, este de neprețuit.

Ce ți-ar strica vacanța? Este greu să îmi strice ceva vacanța. Și nu numai pentru că petrec foarte mult timp planificând-o în cel mai mic detaliu, ci și pentru că, atunci când plec într-o călătorie, intru într-o stare de zen din care nu mă poate scoate nimeni. Iau fiecare mic ghinion în glumă și încerc să găsesc soluții fără să mă stresez. Pentru că iubesc mai mult decât orice să călătoresc, așa că atunci îmi sclipesc ochii cel mai tare și mă vei vedea cu adevărat fericită!

Ce preferi la un hotel? Îmi plac hotelurile unde atenția către detalii nu este neglijată. Și cele cu priveliști frumoase (tot ce înseamnă seaview, city view etc.).

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Cel mai mult apreciez că îmi împărtășește bucuria și entuziasmul descoperirii unei noi destinații. Și rezistența pe care o demonstrează vizavi de itinerariile mele complexe, în care las totuși întotdeauna loc de spontaneitate. Ah da, și răbdarea legată de poze, pentru că e probabil puțin enervant să călătorești cu un blogger de travel, care se gândește tot timpul să împartă și cu urmăritorii experiențele frumoase de care are parte în vacanță, să le arate și lor locurile minunate în care ajunge și să imortalizeze fiecare moment.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți într-un concediu? N-aș putea spune că mă orientez către experiențe extravagante neapărat, dar îmi place să știu că pot face aproape tot ce îmi doresc în destinația respectivă. Însă n-am pretenții prea mari, cel mai important e să mă aflu efectiv acolo!

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Aș putea să enumăr aici toate destinațiile de pe glob. Sigur trebuie să răspund la întrebarea asta? 🙂 Iau rând pe rând fiecare destinație în care mi-am dorit dintotdeauna să ajung, așa că fiți cu ochii pe #valiză!

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Terminarea vacanței. Lăsând gluma la o parte, sunt cam împrăștiată și există mereu o foarte mare posibilitate să îmi pierd pașaportul sau cardul.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și îl detești cel mai mult? Nu îl detest neapărat, dar mă mai trezesc câteodată gândindu-mă la to do list-ul de la birou. Așa NU! 🙂

Când călătorești, în ce situație ai minți? Ei bine, ne aflăm uneori în situații în care probabil e nevoie să ascundem măcar o parte din adevăr. Spre exemplu, dacă aș mânca în casa unor localnici și nu mi-ar plăcea mâncarea pusă pe masă, nu le-aș spune niciodată asta, ci aș mânca în continuare și as lăuda preparatele, pentru a-i face să se simtă ospitalieri.

Cristina Stoica explorând orașul Chefchaouen din Maroc

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Toate! Sincer, n-o să pot răspunde niciodată așteptărilor oamenilor care îmi pun în mod constant întrebarea asta. Mi-a plăcut enorm în Thailanda, California, Cuba, Maroc, dar și în destinațiile mai apropiate, precum Croația sau Italia. Da, mă bucur de toate locurile în care ajung în egală măsură!

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Aparatul foto!

​Care este motto-ul tău când călătorești? Mereu îmi spun că experiențele sunt cele care contează și încerc să învăț cât mai multe din fiecare călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele