Destinațiile anului 2019

0
3472
Copenhaga Danemarca

Fie că vorbim de ţări din Europa, Africa, Asia sau America, cert este că printre preferinţele turiştilor se numără oraşele cu o cultură bogată şi peisaje unice. Daca nu v-ați hotărât spre ce destinație să vă îndreptați anul viitor, Lonely Planet a realizat un top al celor  mai bune zece orașe pentru anul 2019.

  1. Copenhaga , Danemarca – este unul dintre cele mai frumoase și eco friendly orașe din Europa. Ai o mulțime de atracții turisice așa că merită vizitat. Danemarca reușește să atragă o mulțime de turiști străini în țară, devenind unul dintre cele mai vizitate state din Europa în ultimul an.

2. Shenzhen, China – este un nou oraș în sudul Chinei, în apropiere de Hong Kong. În 1979 era doar un sat de pescari, iar acum este o metropolă cu peste cinci milioane de locuitori. Este imens și se laudă cu cea mai înaltă cladire din China, dar și cu cateva parcuri de exceptie: China splendida, Satul chinez și Fereastra Lumii (Window of the World).

3. Novi Sad, Serbia – este capitala provinciei Voivodina și un mare centru industrial și cultural. Novi Sad este considerat orașul tinerilor pasionați muzică, distracție și viață de noapte. Novi Sad este locul de origine al festivalului EXIT, unul dintre cele mai bune evenimente muzicale din Europa.

4. Miami, Statele Unite – Parte din statul american Florida, capitala comitatului Miami-Dade.  Miami este unul dintre cele mai populare locuri de vacanță ale statului ce oferă multiple provocări pentru toată lumea: viata de noapte, agitatie, hoteluri de lux și festivaluri de artă.

5. Kathmandu,Nepal – Capitala Nepalului și, de asemenea, cel mai mare oraș al țării. Cei care ajung aici trăiesc o adevarată experiență. Este recomandat să vă plimbați pe aleile aglomerate din orașul vechi. Kathmandu poate fi un loc atrăgător, uimitor, dar și foarte obositor.

6. Ciudat de Mexico, Mexic – se remarcă datorită principalelor sale ingrediente: muzică și zgomot,  parcuri verzi și palate coloniale. Este un oraș strălucitor, dar îți poate părea și sufocant datorită milioanelor de oameni care trăiesc aici.

7. Dakar, Senegal – Capitala și cel mai mare oraș din Senegal. Dakar reprezintă un centru comercial și cultural foarte important pentru Africa de Vest. Dacă ajungeți în zonă, vă recomandăm să vizitați Monumentul Renașterii,  Catedrala Drakar sau Muzeul Theodore Monod de Artă Africană.

8. Seattle, Washington – numit si „Orașul de Smarald”, este cel mai mare din regiunea numită Pacific Northwest a Statelor Unite ale Americii. Seattle este un oraș extraordinar unde vă puteți simți bine și unde nu vă veți plictisi prea ușor. Orașul atrage turiști datorită diversității etnice și culturale, prin galeriile de artă, sălile de concerte și restaurantele prestigioase de aici. Datorită unor mari restaurante deschise în ultimii ani, Seattle a intrat și pe harta pasionaților de artă culinară.

9. Zadar, Croatia – deși până acum câțiva ani nu se bucura de aceeași popularitate ca celelalte orașe mari din țară, Zadar a reușit să caștige teren în ultimii ani și se situează în topul preferințelor turiștilor. Oferă în fiecare seară ceva diferit de orice alt oraș de la Mediterană: un spectacol impresionant și nemaiîntâlnit de sunet și lumini.

10. Meknes, Maroc – reprezintă unul dintre cele patru orașe imperiale din Maroc, plin de monumente istorice marcante. Din pacate, Meknes e deseori ocolit de turiști, majoritatea preferând să stea mai multe zile în Fes decât să facă excursii în împrejurimi.

Sper că  acest top să vă inspire în alegerea vacanței perfecte pentru urmatorul an.

Citește și: 10 sfaturi care pot îmbunătăți experiența de călătorie în caz de perturbări ale zborului

 

Sursa foto: www.pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele