Revista presei – turism (săptămâna 20 aprilie – 26 aprilie)

0
749

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că va facilita investițiile în turismul din Delta Dunării și, de asemenea, că litoralul reprezintă una dintre priorităţile ministerului pe care îl conduce şi că în ultimii ani acesta nu a funcţionat la capacitate maximă, însă există un potenţial mare.

Știrile săptămânii pe larg:

S-a ținut prima ședință a Comisiei de Turism Intern, Destinații Interne și MICE

La sediul ANAT a avut loc ședinta de constituire a Comisiei de Turism Intern, Destinații Interne și MICE. Au fost convenite Grupurile de Lucru în cadrul Comisiei: Turism Intern – Președinte Flaviu Vircă, Destinații Interne – Președinte Valeriu Ștefan, MICE- Președinte Mihai Vasile, planificarea următoarei ședințe 29 iunie pe Litoral și alte chestiuni organizatorice.

Ministrul Turismului a anunţat data la care se vor repartiza voucherele de vacanţă: Se pot cheltui doar pe teritoriul României

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a spus, la finalul unei întâlniri de lucru cu autorităţile locale, agenţii economici şi conducerea judeţului Constanţa, că de săptămâna viitoare va începe repartizarea voucherelor de vacanţă.

Ministerul Turismului: Prin industria de agrement vrem să distribuim turismul şi în zonele mai puţin circulate şi să prelungim perioada turistică a României în toate cele 365 de zile din an

Până acum turismul a fost focusat doar pe anumiţi centri turistici, iar în prezent, principala  prioritate a Ministerului Trusimului este să polarizeze şi să distribuie turismul şi în zonele mai puţin circulate din punct de vedere turistic, a spus Roxana Niculescu, consilier Ministerul Turismului, în cadrul conferinţei „Investiţia în Agrement: Dezvoltare şi Profit”.

Cine vrea să facă turism în Deltă? Veste de la ministrul Trif

Un nou act normativ, anunțat de Ministerul Turismului, facilitează investițiile în turismul din Delta Dunării. Noua prevedere, mai menţionează sursa citată, era necesară pentru că această zonă este limitată ca suprafaţă de uscat, iar vechile condiţii de dezvoltare turistică făceau imposibile majoritatea investiţiilor.

Bogdan Trif: Litoralul, una dintre priorităţile ministerului. Din păcate, în ultimii ani nu a funcţionat la capacitate maximă

Ministrul Turismului Bogdan Trif susţine că litoralul reprezintă una dintre priorităţile ministerului pe care îl conduce şi că în ultimii ani acesta nu a funcţionat la capacitate maximă, însă există un potenţial mare.

Preşedintele FTPR: Cinci mii de locuri de muncă sunt libere pe litoral, nu mai avem cu cine să lucrăm. Ministrul Trif: E una din principalele probleme cu care se confruntă sectorul de turism

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că turismul de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă.

Este important ca românii să-şi poată petrece minivacanţa de 1 Mai în linişte / Planul de măsuri pregătit de MAI

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut, marţi, miniştrilor ca românii să aibă parte de linişte în minivacanţa de 1 Mai, ea afirmând că MAI a pregătit un plan de măsuri în ceea ce priveşte ordinea publică, fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor, dar şi intervenţii în caz de urgenţă.

Turiştii români se mută pe litoral, de 1 mai, dar şi în staţiunile balneo; Bulgaria, Turcia şi Grecia rămân în topul preferinţelor

Ziua de 1 mai este o sărbătoare aşteptată de români, pentru că vine întotdeauna însoţită de o minivacanţă pe care, în ultimii ani, tot mai mulţi şi-o petrec pe litoralul românesc, în staţiunile balneo, pe Valea Prahovei, iar mai nou în capitale europene şi pe plaje exotice.

Minivacanţa de 1 Mai | Primarul Constanţei: Litoralul, pregătit 95%. Ce surprize îi aşteaptă pe turişti

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, luni, că staţiunea Mamaia este curată şi pregătită „95%” să-i întâmpine pe turiştii care ajung pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, transmite corespondentul Mediafax.

Unde merg românii de 1 mai. Topul preferințelor

Ziua de 1 mai este o sărbătoare aşteptată de români, pentru că vine întotdeauna însoţită de o minivacanţă pe care, în ultimii ani, tot mai mulţi şi-o petrec pe litoralul românesc, în staţiunile balneo, pe Valea Prahovei, iar mai nou în capitale europene şi pe plaje exotice.

Cum arată litoralul înainte de vacanţa de 1 Mai

Staţiunile de pe litoral se pregătesc pentru vacanţa de 1 Mai şi pentru sezonul estival. Hotelierii şi agenţii economici pun la punct ultimele detalii, în aşa fel încât staţiunile să fie gata să îşi primească oaspeţii în data de 27 aprilie, atunci când vor sosi primii turişti.

Peste 800 de angajaţi MAI vor asigura ordinea publică în minivacanţa de 1 Mai pe litoral

Peste 800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică şi vor interveni în cazul producerii unor incidente în timpul minivacanţei de 1 Mai de pe litoral, urmând să fie prezenţi atât în staţiuni, dar şi la concertele anunţate pentru această perioadă.

Record de zboruri externe pentru vacanța de 1 Mai

Companiile aeriene estimează un record de zboruri extrene pentru vacanța de 1 Mai, o nouă ocazie pentru a pleca în vacanță cu avionul. Aceste estimări vin dupa ce, cu ocazia Sărbatorilor Pascale, numarul călătoriilor cu avionul s-a dublat fața de 2017.

Sodexo lansează un card de vacanță

Cardul de vacanță contactless Turist Pass este emis sub licența MasterCard Internațional și beneficiază de tehnologia CIP&PIN. Voucherele de vacanță sunt emise atât în format digital, cât și de hârtie și pot fi folosite în paralel pentru a cumpăra servicii de cazare, masă, agrement și tratament dintr-o rețea dedicată de hoteluri, pensiuni și agenții de turism.

Cifra de afaceri a agenţiilor de turism a depăşit 2,3 miliarde de lei în 2017

Cifra de afaceri a agenţiilor de turism a fost anul trecut de 2,306 miliarde lei, din care 2,067 miliarde lei cea a agenţiilor tour operatoare şi 239,151 milioane a celor cu activitate de vânzare, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Proiect european de 4,9 mil. euro pentru dezvoltarea turismului în staţiunea Băile Turda, de lângă Cluj-Napoca

Primăria Turda a câştigat un proiect european de 22,5 mil. lei (4,9 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi a utilităţilor din corpul drumului în Băile Turda, judeţul Cluj.

Au transformat scrumbia într-un concept de sushi bar şi au reinventat vechea lotcă din Deltă.

Dai Boje, zavtra toje este un îndemn pescăresc, o urare de noroc, iar dacă veţi avea răbdare şi veţi citi în tihnă cele de mai jos, fără a da fuguţa la conaşul Google, veţi afla o poveste despre un loc cum altul nu-i, Delta Dunării.

Transilvania Train – Românii aleg să investească în experiențe turistice

Primii călători Transilvania Train s-au urcat la bord vara trecută în cea mai completă și inedită excursie pe care o poți face în Transilvania, cu patru zile de experiențe, povești și prieteni noi.

Știri despre incoming:

Ministrul Turismului a avut întrevederi cu cei mai mari turoperatori din Emiratele Arabe Unit

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat la Târgul Internațional de Turism Arabian Travel Market, desfășurat în perioada 22 – 25 aprilie, în Dubai. Cu ocazia vizitei, ministrul Turismului a avut mai multe întâlniri bilaterale importante pentru dezvoltarea turismului de incoming pentru țara noastră.

Prezență spre zero a României la Târgul de turism din Dubai, capitala luxului: un stand modest, în care au încăput doar trei firme și două măsuțe

România a avut o prezență aproape insesizabilă, cu un stand minuscul incluzând trei operatori și două mese, la Arabian Travel Market, târgul de turism programat în perioada 22-25 aprilie în capitala mondială a luxului, Dubai.

A început școala internațională de primăvară dedicată gatronomiei, la Brașov

Peste patruzeci de studenți și profesori din Franța, Polonia și România participă în perioada 23 – 28 aprilie, la Școala de primăvară dedicată gastronomiei, organizată de Asociația American European Education în cadrul proiectului European Food Education Season, co-finanțat prin programul european Erasmus+.

Brașovul a atras peste 210.000 de turiști în primele două luni

210.637 de turiști s-au cazat în primele două luni în hotelurile și pensiunile brașovene, în creștere cu 9,3% față de perioada similară a anului anterior. Numărul turiștilor români a crescut în perioada analizată cu 9,9%, până la 193.564 de persoane, în timp ce numărul turiștilor străini a urcat cu 2,5%, până la 17.073 de persoane.

Mai multe zboruri directe din Emiratele Arabe Unite către țara noastră.

Creșterea numărului turiștilor care provin din Emiratele Arabe Unite a reprezentat unul din punctele discutate recent de Ministrul Turismului, Bogdan Trif și oficialități din Dubai și Abu Dhabi, la Târgul Internațional de Turism Arabian Travel Market.

Știri despre agenții / companii aeriene:

Christian Tour: Românii merg de 1 Mai în staţiunile româneşti, dar şi în Grecia, Spania, Turcia şi Egipt. O noapte de cazare în Bulgaria, la all inclusive, porneşte de la 24 euro de persoană

Decizia Guvernului de a declara 30 aprilie zi nelucrătoare, astfel încât angajaţii din sistemul public, şi nu numai, să beneficieze de patru zile libere, schimbă planurile de vacanţă ale românilor.

Destinaţiile alese de români pentru minivacanţa de 1 Mai – preţuri şi facilităţi

Pentru minivacanţa de 1 Mai (27 aprilie – 2 mai), turiştii români au ales destinaţii călduroase, iar bugetele alocate au oscilat între 500-1.500 de euro la sejururile externe şi 30-1.000 de euro la cele interne, arată datele transmise pentru MEDIAFAX de principalii touroperatori.

Vânzările Eximtur au crescut cu 18% în primul trimestru, la peste 18 mil. euro

Vânzările agenției de turism Eximtur au crescut în primul trimestru al anului 2018 cu 18 procente față de perioada similară a anului trecut, ajungând la peste 18 milioane de euro.

Turiștii care merg de 1 Mai pe Litoral plătesc, în medie, 477 de lei pentru un sejur. Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord – cele mai căutate stațiuni, iar Saturn, cea mai nepopulară

Turiștii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc petrec, în medie, trei nopți la malul mării și plătesc, în medie, 477 de lei pentru cazare. Cele mai scumpe pachete au costat 2.024 de lei pentru o camera și au fost cumpărate la un hotel de 5 stele din Mamaia, iar cele mai ieftine, la un hotel de 3 stele din Jupiter, cu 279 de lei pe camera pentru un sejur de trei nopți.

Concediu de 1 mai și de Rusalii: Când este mai ieftin să călătorești

Tot mai mulți români au ales să petreacă vacanța de 1 mai și de Rusalii în Europa. Franța, Italia, Olanda și Spania sunt destinațiile către care se vor îndrepta cei mai mulți turiști.

Unde fugim din Timișoara în minivacanța de 1 Mai? Super oferte last minute la Londra, la Veneția sau în Istanbul

O plimbare cu gondola sau cu vaporetto pe celebrele canale venețiene în plină primavară înflorită este cu siguranță o experiență memorabila.

Lanţul ANA Hotels, controlat de Copos, grad de ocupare de 70% şi venituri în creştere cu 14% în T1/2018

Compania ANA Hotels, controlată de familia Copos, ce are în portofoliu hotelurile Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală, dar şi trei unităţi la munte şi două la mare (una închiriată), a finalizat primul trimestru din acest an cu venituri mai  mari cu două cifre faţă de perioada similară a anului trecut şi cu un grad mediu de ocupare de circa 70%, potrivit oficialilor companiei.

La Cluj-Napoca s-a deschis Hotelul Platinia, cel mai nou hotel de 5 stele din Transilvania

Hotelul Platinia de 5 stele este parte a primului proiect imobiliar cu funcțiuni mixte din Cluj-Napoca: Platinia Shopping Center & Hotel.

Lanţul polonez Orbis a inagurat hotelul de trei stele ibis Styles din Arad

Grupul hotelier Orbis, partener strategic în Europa de Est al grupului francez AccorHotels, lider mondial în hoteluri şi turism,  a inaugurat oficial primul său hotel ibis Styles în România, împreună cu partenerul şi investitorul local, FAB Industry.

Compania aeriană flydubai tatonează lansarea de zboruri pe ruta Iaşi-Dubai. „Iaşiul este un oraş promiţător“

Compania aeriană flydubai, care a început să opereze în România în octombrie 2012 iniţial cu patru zboruri săptămânale, vrea să-şi dezvolte activitea de pe plan local şi tatonează intrarea şi pe alte aero­porturi din România.

Air Malta schimbă în premieră strategia cu România și lansează curse regulate spre București, după mulți ani de zboruri charter: Piața este acum suficient de matură

Compania Air Malta schimbă strategia în relația cu România și pregătește lansarea unor curse aeriene regulate către București, săptămânale, după mulți ani în care zborurile au fost asigurate doar în regim charter.

Știri externe:

Ambasadorul Germaniei: Sunt bucuros că ţara mea a rămas în preferinţele turiştilor şi anul trecut

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, s-a declarat miercuri încântat de faptul că ţara sa a rămas şi anul trecut în preferinţele turiştilor europeni.

Profitând de problemele din turismul românesc, Bulgaria se așteaptă să aibă cu 5-10% mai mulți turiști străini, mizând și pe români

Bulgaria se așteaptă ca în vara acestui an să aibă cu 5-10% mai mulți turiști comparativ cu anul trecut, mizând în continuare inclusiv pe români, alături de germani, ruși, sârbi, greci, francezi și britanici, a anunțat viceministrul bulgar al Turismului, Lyuben Kanchev.

Haos în Franța: angajații Air France și SNCF fac grevă în același timp

Franța trece printr-o perioadă de criză, în condiții în care angajații Air France și ai Societății Naționale a Căilor Ferate (SNCF) fac grevă în același timp. Greva ar putea continua până în iulie și august, amenință reprezentații SNCF, scrie The Local.

Apune era „aurului negru” din Emiratele Arabe? Investiţia de 1 miliard de euro a arabilor, prin care vor să scape de ”jugul” petrolului

Abu Dhabi investeşte miliarde de dolari în turism, industrie şi infrastructură, pentru a-şi diversifica economia, în afara sectorului petrolier. Parcul Warner Bros va fi construit lângă Dubai, care este deja o cunoscută destinaţie turistică, şi autorităţile se aşteaptă ca profiturile să nu fie imediate, având în vedere uriaşa sumă investită.

Legendarul vas de croazieră Queen Elizabeth 2 își deschide porțile în Dubai

PCFC Hotels – parte a Autorității guvernamentale care se ocupă de porturile, vămile și zonele libere din Dubai – a reinventat acest legendar vas sub forma unei destinații turistice de neratat într-un oraș renumit pentru atracțiile sale de clasă mondială.

Palma de Mallorca, primul oraș spaniol care interzice închirierea apartamentelor turiștilor

Palma de Mallorca devine, din iulie, primul oraș din Spania care interzice închirierea apartamentelor către turiști, în regim Airbnb, scrie El Pais.

Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele