Cristi Dandeș: Make every journey one to remember

0
2387

Cristi Dandeș este propriul lui șef, așa cum se descrie pe scurt. Mai pe larg, însă, Cristi este o persoană activă, omul cu inițiative, CEO la firma Think Lab și fondator al proiectului Food of Bucharest, dezvoltat pe Instagram și Facebook, dedicat preparatelor culinare fotogenice. Când nu pleacă în descoperirea artei din farfurii, Cristi este o poftă imensă de a descoperi lumea, despre care ne-a povestit și nouă în rândurile următoare. Iată în ce destinație i-a plăcut cel mai mult și de ce.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Filmul pe care mereu sper să îl văd în lista filmelor disponibile în avion este “Aeroplane” cu Leslie Nielsen. Mi se pare filmul care m-ar putea binedispune indiferent cât de lung este zborul sau cât de multe turbulențe poate avea. Până acum nu am avut noroc, probabil ca ar trebui să las o sugestie pe undeva. A doua opțiune ar fi documentarele sau orice gen din care aș putea extrage informații utile sau ceva care să mă țină atent și să facă timpul să treacă mai repede.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Hmmm… putem trece la următoarea întrebare? Probabil ultima “carte” este, de fapt, ultima revistă găsită în buzunarul scaunului din față.

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… pe cât de mult îmi place să călătoresc, pe atât de puțin îmi place să fac bagaje. În general, pun fie prea multe tricouri, fie prea multe perechi de șosete. Tricouri pentru că atunci când fac selecția lucrurilor pe care vreau să le pun în bagaj nu mă pot decide și ajung să iau mult peste necesar. Șosete nu știu… cred că de frică să rămân fără șosete curate.

Concediul tău ideal este… într-un loc nou, în care nu am mai fost. Un loc în care să ai mult lucruri de văzut/făcut, în niciun caz nu sunt fan “resort” în care stai numai pe marginea piscinei, ci mai degrabă sunt genul care merge minimum 10 km pe jos pe zi pentru a vizita obiective turistice. O mare bilă albă ar fi pentru un loc în care îmi este permis să fac poze din dronă. Și o vacanță nu poate fi “perfectă”, din punctul meu de vedere, dacă nu ai persoana potrivită lângă tine.

Ce ți-ar strica vacanța? Am învățat să trec și peste vreme proastă, bagaje pierdute, lucruri furate etc. Niciun obiect fizic nu este de “neînlocuit”, orice vreme are farmecul ei. Singurul lucru care ar putea să îmi strice vacanța ar fi veștile proaste de acasă de genul probleme cu persoane dragi, situații de urgență în care distanța nu ți-ar permite să le oferi persoanelor iubite ajutor suficient de rapid.

Ce preferi la un hotel? Nu sunt foarte pretențios, însa un singur lucru este crucial – curățenia. Nu mă deranjează nici dacă hotelul este la distanță mare de obiectivele importante, nici dacă este mai învechit sau nu beneficiază de cele mai noi facilități, atâta timp cât este curat. Dacă acest criteriu este îndeplinit, probabil ca pe locul doi mă uit la viteza wi-fi pentru că în ziua de azi nimeni nu uită 100% de job când este în vacanță, cu siguranță apare o urgență sau un deadline și cu cat poți rezolva mai ușor, cu atât vei sta mai relaxat în vacanță. Locul 3 ar fi opțiunile de luat masă – și aici cea mai mare importanță o dau micului dejun pentru că felul în care îți începi dimineața va da tonul întregii zile.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Pentru că sunt o persoană care își dorește să fie cât mai activă fizic în timpul vacanței, evident că îmi doresc aceleași calități la persoana de lângă mine. În percepția mea o vacanță este, în primul rând, o oportunitate de a face lucruri noi și mai puțin o perioadă în care stai degeaba. Partenerul ideal este o persoană care este la fel de curioasă și “însetată” de experiențe noi la fel ca mine.

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Cea mai mare extravaganță ar fi să te sune “șeful” când ești în concediu, deși nu este o urgență, și tu să te respecți suficient de mult încât să nu îi răspunzi. Iar eu pot spune că mă număr printre fericiții care își permit această extravaganță. Pentru că, momentan, sunt propriul meu șef.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Călătoria pe care o visez de când eram copil este un drum pe ruta Trans-Siberian. 9.000 de km, opt fusuri orare. O călătorie desprinsă parcă din alte vremuri, prin peisaje de nedescris, alături de persoane necunoscute, cu care vei împărți același spațiu timp de 8 zile. O aventură pe care probabil nu o vei uita niciodată.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Fiecare zonă are câte un factor de risc: jefuirea în New York, atentatul sau rapirea în țările arabe și diverse boli  tropicale luate de la insecte sau din aglomerații urbane în Asia și Africa.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și îl detești cel mai mult? Petrec prea mult timp pe social media și uit să mă bucur de locuri.

Când călătorești, în ce situație ai minți? În sensul serios, probabil ca aș minți fie ca să ies dintr-o situație extremă în care eu sau un membru al grupului este pus în pericol. În sensul de “minciună nevinovată”, aș minți când mă tocmesc pentru ceva, poate când aș vrea să vizitez ceva la care nu aș avea acces în mod normal.

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Este foarte greu să nominalizez una singură, însă printre cele mai frumoase a fost prima călătorie în Australia. Este greu de descris vibe-ul de acolo. Am stat o lună în care am vizitat cât de mult am putut în Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns etc. “Cireașa de pe tort” a fost Surfer’s Paradise care, după cum spune și numele, este un loc pe care nu ai cum să îl uiți vreodată. La fel de impresionantă a fost experiența de scuba diving la Marea Bariera de Corali, pur și simplu nu ai cum să descrii ceea ce vezi și trăiești acolo.

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Există cineva care nu răspunde – “telefonul” – la întrebarea asta? Când un singur aparat este în același timp: cameră foto/video, mijloc de comunicare, hartă, ghid al obiectivelor turistice, translator etc, cred că 99% nu pleacă din cameră fără el.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Make every journey one to remember.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele