Palma de Mallorca, primul oraș spaniol care interzice închirierea apartamentelor turiștilor

0
3206

Palma de Mallorca devine, din iulie, primul oraș din Spania care interzice închirierea apartamentelor către turiști, în regim Airbnb, scrie El Pais.

Capitala insulei Mallorca se confruntă cu turismul de masă, iar localnicii s-au plâns că numărul tot mai mare de turiști a dus la creșterea exagerată a chiriilor, cu 40% în ultimii cinci ani. Ei se plâng și de faptul că turiștii fac zgomot și lasă dezastru în urma lor.

O analiză arată că numărul apartamentelor închiriate fără licență a crescut cu 50% în doi ani, ajungând la 20.000 de unități în Palma de Mallorca.

Casele individuale, neafectate de noua decizie

Chiar și așa, turiștii care vor să meargă în orașul spaniol se pot caza în case individuale, acestea nefiind afectate de noua decizie a autorităților locale.

Insula Palma este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Europa, fiind apreciată pentru plajele cu nisip alb și apa turcoaz.

Turismul este o industrie importantă în economia țării, generând 20% din PIB. Spania a fost vizitată anul trecut de 82 de milioane de turiști străini, devenind a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța și întrecând SUA.

Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele