13 locuri cu cele mai albastre ape din lume

0
6657

Publicația Business Insider a realizat un top 13 al celor mai albastre ape din lume, așa că, dacă vrei să te deconectezi, fugi în aceste locuri minunate, admiră culorile naturii și încarcă-ți bateriile. Unele sunt la mii de kilometri depătare, în timp ce altele se regăsesc în Europa, fiind mai accesibile turiștilor români.

  1. Egremni (Grecia) – cel mai spectaculos loc din Lefkada! Nisipul fin și apa turcoaz sunt elementele esențiale pentru o zi de relaxare la soare.

2. Lacul Crater (Oregon) – unul dintre cele mai frumoase lacuri din Statele Unite, și cel mai adânc. Este ideal pentru pasionații de scuba diving.

3. Con Son (Vietnam) – o insulă aproape nelocuită din arhipelagul Con Dao, aflată la mai puțin de o ora de zbor de Ho Chi Minh. Nisipul galben și apa cristalină pe fac să te simți în mijlocul naturii și să uiți de griji.

plaja

4. Golful Dracului (Insulele Virgine) – Chiar dacă este dificil de ajuns aici, priveliștea compensează acest lucru. Este locul ideal pentru snorkeling.

5. Lacurile din Parcul Național Plitvice (Croația), aflate la doar 2 ore de Zagreb, în parcul național, monument UNESCO.

Plitvice

6. Ambergris Caye (Belize) – aflat la o scurtă plimbare cu barca de cea mai mare barieră de corali a Australiei.  Este paradisul diverilor și al pasionaților de snorkeling. Dacă ești genul care stă la plajă, ia-ți un hamac și admiră natura!

7. Lacul 5 Flori (Jiuzhaugou, China) – are cascade spectaculoase iar apa este de un albastru de nedescris.

8. Insula Havelock (India) – un paradis în golful Bengal. Peisajul insulei pare a fi desprins dintr-un tablou.

9. Insulele Rosario (Culumbia) – deși nelocuite, nisipul alb și apele de un albastru profund, desprind locul dintr-o poveste.

10. Lacul Peyto (Canada) – cel mai bine poate fi admirat din Bow Summit, lângă Lake Louise (Alberta).

11. Maldive – nici nu are rost să povestim despre frumusețea acestei destinații, despre apele albastre și plajele cu nisip fin. Este locul la care toți visăm să ajungem măcar o dată în viață.

12. Palawan (Filipine)un loc sălbatic, unde natura se simte la ea acasă.

13. To Sua Ocean Trench (Samoa), cunoscut și ca Gaura (The Hole), este o minune a naturii.

 

Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele