O insulă exotică, iubită și de români, va fi închisă pentru curățenie

0
4655

Insula Boracay din Filipine, o destinați exotică care atrage an de an un număr important de români, va fi închisă închisă din 26 aprilie, scrie CNN. Iată unde să mergeți, în schimb, în Filipine.

Boracay va fi închisă șase luni de zile, timp în care insula va trece printr-un proces masiv de curățare a deşeurilor aruncate pe plajă şi pentru a fi renovat sistemul de drenaj, a transmis un purtător de cuvânt din partea preşedintelui Rodrigo Duterte.

Autoritățile locale sunt îngrijorate că plajele faimoase și apa turcoaz de pe insulă se transformă într-o „canalizare”, dacă zonele turistice nu sunt curățate în cel mai scurt timp.

Boracay, o destinație dependentă de turism

Aproximativ 2 milioane de turiști au vizitat anul trecut Boracay, fiind o destinație dependentă de turism, domeniu în care lucrează 17.000 de oameni pe această insulă. De altfel, întreaga țară trăiește preponderent din turism, deoarece Filipine are destinații impresionante, considerate adevărate paradisuri pe pământ.

Unul dintre aceste paradisuri este insula Palawan, considerată cea mai frumoasă insulă din lume. În ciuda numărului mare de turiști străini (prea puțini, însă, români), insula are o natură sălbatică, încă virgină. Palawan este de o frumusețe răpitoare, are o mulțime de plaje cu nisip alb, lagune, recife de corali, formațiuni muntoase, sate pescărești și situri UNESCO. iVisit.ro a fost în Palawan și povestește mai multe aici despre acest paradis ascuns în sărăcie.

Citește și: Thailanda închide celebra plajă Maya Bay

Sursa foto: saiko3p/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele