FOTOREPORTAJ Palawan, paradisul ascuns în sărăcie

1
3732

Cum în ultimii anii destinațiile exotice sunt din ce în ce mai căutate, iVisit.ro vă prezintă, pe scurt, unele dintre cele mai salbatice zone din lume, prin ochii turistului dorninc să exploreze insule mai puțin frecventate de români. Cea care ne-a atras cel mai mult atenția, în aceste zile, este Palawan (Filipine), numită de către celebra publicație Huffington Post drept ”cea mai frumoasă insulă din lume”.

 

Alături de alte mici insule – Coran, Kalayaan, Busuanga – cu care formează un archipelag, situat între Marea Chinei și Marea Sulu, are lungime de 450 de kilometri. Este accesibilă din Manila, fie cu barca, fie cu avionul, perioada cea mai bună de călătorie fiind între octombrie și mai.

În ciuda numărului mare de turiști străini (prea puțini, însă, români), insula are o natură sălbatică, încă virgină. Palawan este de o frumusețe răpitoare, are o mulțime de plaje cu nisip alb, lagune, recife de corali, formațiuni muntoase, sate pescărești și situri UNESCO.

  

Ajuns in Palawan, descoperi că majoritatea populației are un stil de viață tradițional, simplu și într-o perfectă comuniune cu natura.

Pentru filipinezi, Palawan este un obiectiv turistic de top.Cea mai vizitată parte este cea nordică, unde se află și orășelul El Nido, un adevărat paradis. Se ajunge cu avionul din Manila sau zburând până în Puerto Princesa de unde poți lua autobuzele publice sau private. Chiar și așa, aeroportul din El Nido este mic și cochet.

În El Nido găsești magazine, restaurante, hoteluri, pensiuni, căsuțe la malul mării, totul având un aer feeric și magic. Din centrul orașului îți poți achiziționa, de la orice agenție de turism sau de la locul de cazare, patru tururi turistice prin care poți vizita insulele din Bacuit Bay.

Iubitorii de sporturi extreme pot alege experiența zborului cu zipelinul. Pentru cei care vor relaxare, există Las Cabanas, una dintre cele mai frumoase plaje. Pentru un tablou perfect, savurează un fresh exotic sau o nucă de cocos. Îți poți răsfăța papilele gustative cu mâncăruri tradiționale asiatice, puiul cu orez în sos adobo fiind o delicatesă gastronomică.

Descoperiți acest paradis cât încă nu este atins de turismul de masă!

Fotoreportaj: Felicia Georgescu

 

 

1 COMENTARIU

  1. Am fost in Palawan in 2015 si insula este, într- adevăr, un paradis. Dar, afirmatia dumneavoastra ca Palawan nu a fost atins de turismul in masa este cat se poate de departe de adevăr.Turistii români ajung, într- adevăr, mai greu pe acolo, dar insula – El Nido, in special- este invadata de turisti chinezi si rusi. Asta am găsit noi acolo in 2015 si acum am aflat ca este si mai rău. Probabil in doar cativa ani, Palawan va avea aceeasi soarta pe care o are acum Boracay – un alt paradis filipinez – care a fost inchis in luna aprilie pentru o perioada de sase luni pentru reorganizare si curătenie. Din fericire, Filipine oferă multe alte sute de insule la fel de frumoase si cu adevarat sălbatice care abia asteaptă sa fie descoperite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele