Revista presei (săptămâna 6 aprilie-12 aprilie)

0
931

Întreaga insulă Boracay va fi închisă pentru vizitatori începând cu 26 aprilie, pentru curătarea plajei de gunoaie și pentru refacerea sistemul de drenaj.

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Turismului: Sunt un adept al parteneriatului public-privat; vrem mutarea deciziei privind autorizaţiile şi licenţele la Consiliile judeţene

Autorităţile din sectorul de turism intenţionează să mute deciziile privind eliberarea de licenţe şi autorizaţii pentru restaurante şi hoteluri către Consiliile Judeţene, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, care se declară, totodată, un adept al parteneriatului public-privat.

Industria locală de turism discută cu Finanțele reintroducerea unei reglementări a bacșișului în hoteluri și restaurante

Industria locală de turism discută cu Ministerul Finanțelor despre reintroducerea unei reglementări a bacșișului în hoteluri și restaurante, cu un sistem în care să fie aplicat doar impozitul pe venit, de 10%.

Aproape toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei, din staţiunile balneoclimaterice şi din zona mânăstirilor au fost  ocupate de Paşte

Majoritatea românilor au ales şi în acest an să-şi petreacă vacanţa de Paşte în ţară. Aproape toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei, din staţiunile balneoclimaterice, precum şi pensiunile rurale şi cele aflate în zona mânăstirilor au fost ocupate.

Mii de turiști pe litoralul bulgăresc în minivacanța de Paște. Specialiștii din turism: “Bulgarii le oferă mâncare multă, dar proastă”

Aproape 10.000 de români au ieșit pe la punctele de trecere a frontierei din sudul județului Constanța spre stațiunile de pe litoralul bulgăresc pentru petrecerea sărbătorilor de Paște.

Canibalizarea turismului de pe Litoralul românesc

Litoralul românesc nu mai face turism! Știu, e o afirmație grea. Dar pe litoralul nostru nu mai vezi turism. Rare sunt ocaziile în care mai vezi hotelieri interesați să ofere și altceva decât o cameră sau o mâncare scumpă.

Barack Obama, J. F. Kennedy, Celine Dion, Samuel L. Jackson – sunt numele unora dintre cei pe care golful i-a cucerit iremediabil. Cum s-a impus în România acest sport nobil?

În România, există o comunitate mică de jucători de golf comparativ cu alte ţări, însă tot mai mulţi oameni de afaceri locali încep să descopere că golful este un sport care poate dezvolta capacitatea de concentrare, de atenţie la detalii, dar şi eleganţa şi fair-play-ul având în vedere că sportivii respectă o anumită etichetă nu doar din punctul de vedere al îmbrăcămintei, ci şi al atitudinii.

Bucureştiul, în topul celor mai ieftine oraşe din lume

Bucureşti este singura capitală europeană din top zece cele mai ieftine oraşe din lume, anunţă ultimul raport al diviziei care analizează costul traiului la nivel mondial, din The Economist Intelligence Unit.

Târgul de Turism al Bucureștiului revine după 10 ani. Evenimentul debutează pe 27 aprilie la Sala Palatului

Dacă nu ți-ai făcut încă planurile pentru vacanța de vară sau pentru Revelionul 2019, ai deja ocazia să găsești bilete la preț redus. Asta dacă locuiești în București sau ai drum pe acolo între 27 și 29 aprilie 2018.

Ce minuni mai poți să vezi în Egipt, în afară de piramide

Majoritatea oamenilor, când aud de Egipt, se gândesc automat la piramide. Țara faraonilor ascunde, însă și alte comori care așteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele se află în adâncurile Mării Roșii, unde se găsesc unele dintre cele mai spectaculoase recife de corali, din întreaga lume, altele pe muntele Sinai, locul în care Dumnezeu i s-a arătat lui Moise, pentru prima dată.

Românii caută rutele de zbor cele mai ieftine pentru a călători în destinaţii îndepărtate (analiză)

Preţul rămâne criteriul principal în alegerea companiei aeriene sau a rutei de zbor, însă opţiunile de călătorie ale românilor au evoluat, căutând din ce în ce mai mult destinaţii îndepărtate, în care se ajunge prin cel puţin două segmente de zbor, conform unei analize realizată de o agenţie de turism online

Studiu: 47% dintre români au călătorit pe perioade mai lungi de o lună

Pentru că lumea digitală ne conectează din ce în ce mai mult, apare o tendință tot mai accentuată de a ne face bagajul și de a călători pe perioade lungi de timp, de a explora, a cunoaște și a împărți cu ceilalți din experiențele trăite.

Destinații sigure în care e mai ieftin să călătorești singur

Călătoriile de unul singur sunt considerate una dintre cele mai importante tendințe de călătorie în 2018. Numărul persoanelor care aleg o astfel de experiență pare să crească de la an la an.

Festivalul aviatic de la Tuzla – AEROMANIA se va desfăşura pe 14 iulie 2018

Weekend-ul 13-15 iulie este în întregime dedicat pasionaţilor de aviaţie, în cele trei zile fiind programate şi alte activităţi, precum Pria Talks about Aviation – conferinţă organizată în parteneriat cu Pria Events, zboruri comerciale pentru public, demonstraţii de zbor şi alte surprize.

Maramureş: Mocăniţa – principala atracţie pentru turişti în minivacanţa de Paşte

Sute de turişti români au ales, duminică, în prima zi de Paşte, să facă o excursie cu Mocăniţa pe Valea Vaserului. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima, turiştii care petrec minivacanţa de Paşte în Maramureş vin din sudul ţării, din Banat, dar şi din Transilvania.

Evenimentul ,,Paşti în Maramureş” a ajuns la cea de-a V-a ediție

Evenimentul este un bun prilej pentru locuitorii orașului și a oaspeților prezenți în județ pentru petrecerea vacanței, de a trăi clipe de bucurie sfântă și sărbătoare în cadrul unei comunități primitoare.

Știri despre incoming:

De Paște, orașele lăsate goale de români se umplu de turiști străini

Oraşele lăsate goale de localnici se umplu încet-încet de turişti străini. Vestea despre arhitectura fermecătoare, tradiţiile păstrate de sute de ani, mititei şi sărmăluţe se răspândeşte din gură în gură prin toată Europa.

Câţi bani ar putea câştiga România din organizarea Euro 2020

România va găzdui patru meciuri ale campionatului european de fotbal din 2020, iar autorităţile de la Bucureşti estimează că turiştii străini vor lăsa în România circa 100 de milioane de euro cu ocazia acestui eveniment.

Brașovul, „Perla Transilvaniei”, printre cele 15 orașe de vizitat anul acesta

Brașovul a fost inclus în top 15 al destinațiilor de vizitat din Europa, fiind descris ca „Perla Transilvaniei“, un ”oraș din vremurile medieval”. Startul sezonului cald, de la 1 mai, dă naștere și topurilor în care se recomandă diferite destinații de vacanță. Este și cazul Brașovului, care a fost inclus de brightside.me în topul celor mai frumoase oraşe din Europa.

Ce a povestit un jurnalist străin după 17 zile în România: „Nu vreau să mă întorc acasă“

Un jurnalist australian a publicat în Financial Review un amplu articol elogios la adresa României, unde şi-a petrecut 17 zile şi de unde şi-ar fi dorit să nu mai plece.

Turmă de 14 zimbri, filmată în Parcul Natural Vânători Neamţ, singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate.

O turmă de 14 zimbri, adulţi şi viţei de anul trecut, a fost filmată în Parcul Natural Vânători Neamţ, singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate. Parcul a fost inclus recent în ”Top 100 de destinaţii sustenabile”.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Eturia: De Paște, cererile pentru vacanțe extraeuropene au crescut cu 40%

“ În mod surprinzător, comparativ cu anul trecut, Eturia a inregistrat o creştere cu 40% a cererilor de vacanţe în această perioadă în destinatii extraeuropene, acest lucru determinând un record de clienţi în circuite în afara Europei,” declară Sorin Stoica, CEO Eturia.

Hotelul de patru stele Capital Plaza din Piaţa Victoriei, grad de ocupare de 80% în martie 2018: Va fi un an foarte bun dacă va continua ca în primele trei luni

Hotelul de patru stele Capital Plaza, deschis în 2009 în apropiere de Piaţa Victoriei şi conrolat de antreprenori români, şi-a bugetat pentru acest an venituri mai  mari cu 8-10%, avans aproape similar cu cel realizat anul trecut, potrivit oficialilor hotelului.

Bitcoin ajunge pe Transalpina: Un hotel de pe cea mai înaltă șosea din România a introdus plata cu celebra monedă digitala

Hotelul Popasul Regelui Transalpina a decis să introducă plata prin intermediul monedei Bitcoin, conform unui comunicat de presă emis de catre aceștia, în care precizează că ar fi prima unitate de cazare din România care acceptă acest tip de plată.

Wizz Air lansează primul zbor direct România – Georgia

Wizz Air a anunțat deschiderea în vara acestui an a primului zbor direct din România spre Georgia. Noul serviciu de la București spre Kutaisi, Georgia, va începe din 3 iulie 2018 cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Tarom a lansat licitaţii pentru modernizarea sistemului IT

Tarom a lansat licitaţii deschise pentru achiziţii aferente infrastructurii IT de relaţii cu clienţii, aceasta fiind prima investiţie substanţială a companiei din ultimii zece ani în acest domeniu, informează operatorul naţional de trafic aerian într-un comunicat.

Știri externe:

Companiile aeriene, avertizate: pot exista atacuri cu rachete în Mediterana de Est

Companiile aeriene sunt avertizate de Eurocontrol să exercite prudență în zona de est a Mării Meditarane, pentru că pot exista atacuri aeriene sau cu rachete de croazieră în Siria, scrie agenția de presă Reuters.

Cele mai scumpe orașe din lume. Voi le-ați văzut?

Când auzim de cele mai scumpe orașe din lume, ne gândim că trebuie să fim milionari sau, în orice caz, să avem foarte mulți bani pentru a le vizita. Însă lucrurile nu stau tocmai așa.

Lionel Messi, numit Ambasador pentru Turism Responsabil al Organizaţiei Mondiale a Turismului

„Apreciat ca fiind unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, Lionel Messi se alătură Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) pentru a promova valoarea turismului responsabil”, se arată într-un comunicat transmis luni de forul internaţional.

Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români va fi închisă din cauza poluării masive

Întreaga insulă Boracay va fi închisă pentru vizitatori începând cu data de 26 aprilie, pentru a fi aplicat un proiect masiv de curăţare a deşeurilor aruncate pe plajă şi pentru a fi renovat sistemul de drenaj, a transmis un purtător de cuvânt din partea preşedintelui Rodrigo Duterte. Plaja va fi închisă pentru maxim şase luni.

De ce s-a închis resortul de ski preferat al lui James Bond din Elveţia

Resortul de ski  elveţian Crans-Montana, unde Roger Moore, actorul care l-a interpretat pe James Bond, a trăit câteva zeci de ani, a fost închis, scrie Bloomberg. Acesta este victima unei dispute financiare care vine cu câteva săptămâni înaintea votului pentru a finanţa o licitaţie locală pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2026.

Acord strategic între AccorHotels și Mantis Group

Grupul lider în domeniul ospitalității achiziționează o participație de 50% în conglomeratul hotelier și de călătorii Mantis Group, cu sediul în Africa de Sud.  AccorHotels a anunţat parteneriatul cu Grupul Mantis din Africa de Sud, mai multe proprietăţi de cinci stele, deţinute, sub contract de management sau sub licenţă, în toată lumea, pe toate cele şapte continente.

Vacanța în care poți merge și vedea 16 răsărituri într-o zi. Costă, dar merită!

În patru ani va fi disponibilă pe piață o ofertă de vacanță de 12 zile, în hotelul numit Aurora Station. Punctul forte al vacanței petrecute aici e faptul că, în decurs de 24 de ore, poți vedea nu mai puțin de 16 răsărituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele