Localnicii din Spania declară război turiștilor în această vară

0
6755
Plaja Cala Conta, Ibiza, Spania

„Este sigur pentru turiști să călătorească în Spania în această vară?” Acesta este titlul cu care presa internațională scrie despre două grupuri din Spania care anunță că vor protesta împotriva turiștilor care vin în țara lor, în special în Barcelona, Ibiza și Mallorca, potrivit Express.co.uk.

Cu 82 de milioane de turiști străini în 2017, Spania devine a doua cea mai vizitată țară din lume, dupa SUA, potrivit estimărilor făcute de autoritățile locale. Turiștii au continuat să vină în destinațiile țării chiar dacă, de exemplu, în Barcelona a avut loc un atentat pe Las Ramblas.

De ce sunt revoltați spaniolii

Fiind vizitată de atât de mulți oameni, localnicii se arată deja iritați atât de numărul prea mare de persoane, de aglomerație în sine, de chiriile care au crescut și chiar de gălăgia și deranjul făcute de turiști, mulți dintre ei puși pe distracție chiar și pe stradă, în miezul nopții.

Prin urmare, spaniolii au început să se revolte împotriva turiștilor. Dacă inițial mai timid și doar în Barcelona, acum amenință cu proteste și în Ibiza și Mallorca în această vară.

Palma de Mallorca
Plajă în Palma de Mallorca

Numeroase grupuri de activiști, printre care Arran Palma și Endavant, declară război turiștilor care vor veni în orașele și insulele spaniole, deși aceștia cheltuiesc practic bani în vacanțele lor, care se revăd atât în buzunarele localnicilor și firmelor locale, cât și în bugetul statului.

Turiștii lasă dezastru în urma lor

Un reprezentant al grupul Arran a declarat că declară acest război turiștilor, prin proteste pe stradă, pentru că turismul a scăpat de sub control în Spania. Activiștii mai susțin că, în destinații celebre ca Ibiza și Mallorca, turiștii lasă dezastru în urma lor și acesta este doar o mică parte a problemei.

Anul trecut, spre exemplu, un grup de protestatari au atacat un autobuz turistic din Barcelona, creat special pentru a face tururi prin oraș. De asemenea, au aruncat cu materiale pirotehnice lângă iahturi de lux în Palma de Mallorca. Mulți turiști s-au temut că a fost un atac terorist.

De ce este Spania o destinație minunată

Spania este o destinație completă. Are orașe vii și colorate pentru cei care vor doar un city break, are insule cu plaje decupate din paradis ca Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera, Fuerteventura, are regiuni bogate cultural ca Andaluzia – unde descoperi influențele maure, are monumente impozante ca Sagrada Familia și Palatul Alhambra, parcuri de distracție (PortAventura) și are inclusiv stațiuni de schi. Și, nu în ultimul rând, are Barcelona – un oraș muzeu, o piesă de artă în adevăratul sens al cuvântului, un oraș plin de culoare – și starea de bine și de relaxare cu care te molipșești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele