Ela Crăciun: Aș vrea să ajung în Bali, este locul ideal în care liniștea sufletească vine la pachet cu cea exterioară

0
3283

Ela Crăciun este realizator și prezentator al emisiunii “Numai de Bine” de la Antena 3, iar în paralel se ocupă de site-ul ei de pareting, elacraciun.ro. Când nu se concentrează asupra profesiei, Ela trăiește adrenalina descoperind destinații deosebite. Iată cum se pregătește pentru vacanțele din străinătate.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: „The shape of water”. A câștigat cele mai importante Oscaruri anul acesta și cred că spune o poveste pe care toți vrem să o auzim și să credem în ea, cea a iubirii dincolo de limitele realității.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: „Sapiens”, cea mai interesantă carte de antropologie pe care am citit-o. Este genul de carte pe care o iei cu tine în concediu, iar seara ai un subiect interesant de discuție cu prietenii la masă :).

Ela Crăciun, la orașul antic Petra din Iordania

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… produse de îngrijire. Întotdeauna sunt prea multe, deși eu le consider esențiale pe toate. Trebuie să îmi iau balsamul de buze, crema de față, crema de ochi, loțiunea de corp, uleiuri și câte și mai câte de care nu mă pot despărți nicio zi.

Concediul tău ideal este… oriunde este curat, cald și se prepară mâncare delicioasă. Mergem în fiecare an în Dubai și în Spania pentru că noi ne facem concediile în funcție de orașele în care locuiesc prietenii noștri. Un concediu frumos poate fi oriunde atâta timp cât sunt cu familia și prietenii mei.

Ce ți-ar strica vacanța? O răceală. Spun asta pentru s-a întamplat și nu am reușit să ieșim din casă. Atunci când cei mici răcesc în concediu, unul dintre noi trebuie să stea cu ei și atunci dispare și ideea de vacanță. Sper să nu se mai întâmple asta prea curând :).

Ce preferi la un hotel? Confortul. Când călătorești cu copiii te gândești mai întâi la ei, de aceea confortul este foarte important. Dacă ați adresa această întrebare copiilor mei, ar răspunde că un hotel trebuie să fie spațios și să aibă piscină. Eu, în schimb, am și alte criterii de departajare. Mâncarea din hotel, apropierea de cele mai vizitate locuri, distanța până la plajă sunt criteriile mele de evaluare a unui potențial hotel.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Documentarea. Să știe mai multe decât mine despre destinație. Eu mă informez de pe Internet ce pot vedea în locația de vacanță, dar mă orientez cu greu odată ce am ajuns. Prin urmare, echipa ideala de vacanță pentru mine înseamnă să fiu alături de cineva care să se descurce în a mă duce în toate locurile pe care vreau să le vizitez :).

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Să dorm :). De multe ori diferența de fus orar sau e-mailurile care îmi tot vin de acasă îmi fac vacanțele mai puțin relaxate decât mi-aș dori. Primele două zile le aloc odihnei și de multe ori mă veți găsi sub o umbrelă, privind în zare fără să scot un cuvânt. Este momentul meu de relaxare.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? În Bali, la un spa tradițional. Este o experiență la care visez de ceva timp. Are legătură cu dorința mea de a experimenta un moment în care să mă întorc la ceea ce este cu adevărat important. Suntem copleșiți zilnic de evenimente și activități care ni se par importante, dar în realitate ar putea dispărea complet din viața noastră într-un moment de reevaluare. Un spa în Bali este locul ideal în care liniștea sufletească vine la pachet cu cea exterioară și sper să am ocazia să ajung acolo.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Să nu îmi pierd pașaportul. Din nou, spun asta pentru că a fost foarte aproape să se întâmple. Norocul nostru a fost că l-am pierdut înainte de a ajunge la aeroport și nu în timpul călătoriei.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Să îmi fac griji pentru tot ce se întâmplă acasă. Nu pot renunța la telefon, la e-mailuri, la Facebook și Instagram. Cu cât sunt mai conectată, cu atât reușesc mai puțin să intru în ritmul de vacanță, iar acesta este un obicei pe care îmi doresc să îl schimb.

Când călătorești, în ce situație ai minți?  Dacă ar trebui să plătesc o amendă pentru o lege pe care nu o cunosc. Nu avem cum să cunoaștem legislația fiecărei țări în care mergem, de aceea cred ca este datoria gazdelor noastre să ne informeze despre lucrurile permise și nepermise. Dacă am încălcat o regulă pe care o știam, înțeleg să plătesc amendă, dar când nici limba nu ne ajută să ne înțelegem, o mică minciună nu cred că rănește pe cineva.

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Luna de miere :).

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie?  O carte sau ghidul de călătorie al zonei. Sunt o persoană căreia nu îi place să lase lucrurile în voia sorții. De aceea mă documentez înainte să plec, citesc review-uri despre locuri și restaurante și îmi iau mereu cu mine o hartă a zonei. Nu mă bazez pe telefon pentru că, în cazul în care rămânem fără baterie, riscăm să nu mai ajungem înapoi la hotel.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Live the moment! Călătoriile cu cei mici la Disneyland sau o vacanță romantică cu soțul meu sunt momente unice, care nu pot fi repetate întocmai. De aceea cred că cel mai frumos lucru pe care putem să îl facem este să ne creăm amintiri frumoase din locurile în care am fost. Emoțiile sunt cele care ne vor aminti mereu de o țară sau un loc.

Sursa foto: Arhivă personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele