Companiile aeriene, avertizate: pot exista atacuri cu rachete în Mediterana de Est

0
2688

Companiile aeriene sunt avertizate de Eurocontrol să exercite prudență în zona de est a Mării Meditarane, pentru că pot exista atacuri aeriene sau cu rachete de croazieră în Siria, scrie agenția de presă Reuters.

Eurocontrol a anunțat, într-o notificare publicată marți după-amiaza, că rachetele aer-sol și de croazieră ar putea fi utilizate în următoarele 72 de ore. Astfel, există posibilitatea întreruperii echipamentelor radio pentru navigație aeriană.

Companiile AirFrance și EasyJet au anunțat că schimbă anumite căi de zbor, în special pentru curse din Beirut și Tel Aviv. În schimb, reprezentanții Ryanair și British Airways au spus că zborurile sunt operate normal, dar monitorizează de aproape situația.

Un purtător de cuvânt al companiei Etihad Airways a declarat că transportatorul din Golf a continuat să mențină niveluri înalte de supraveghere în întreaga rețea, însă serviciile către toate destinațiile erau „în mod normal operaționale”. EgyptAir nu planifică modificări ale căilor de zbor ca urmare a avertismentului.

Companiile aeriene au devenit mai prudente în ceea ce priveşte zborurile deasupra zonelor de conflict după ce un avion de pasageri al Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă sol-aer deasupra Ucrainei, în anul 2014. În urma incidentului au decedat toţi cei 298 de oameni de la bordul aeronavei.

Sursa foto: Denis Belitsky/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele