Viata dincolo de analize politice. Vacanta perfecta: O plaja pustie, un vin de Porto vechi si o casa din secolul XV

0
1693
Mircea Marian, descoperind Peru

Cu un simț critic la fel de ascuțit precum sabiile samurailor și serios din cale afară atunci când analizează politica romanească în studiorile TV sau în articolele sale, jurnalistul politic Mircea Marian e o resursă pitorească de povești pline de har atunci când îl aduci pe tărâmul vacanțelor. N-am crezut că voi descoperi în el un partener de discuții nesfârșite despre turism și călătorii, dar odată deschis cufărul cu istorisiri n-a mai fost cale de întoarcere.

Cu câteva zile înainte de următoarea sa aventură turistică, într-un sătuc izolat din Creta, l-am convins să fie vedeta săptămânii, la rubrica Chestionarul lui Proust.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este:  „Madagascar” sau ceva asemănător, ca să uit că, cu cât zbor mai des, cu atât sunt mai speriat.
Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: „Submergence” a lui J.M.Ledgard, o poveste de dragoste între un spion britanic, captiv în Somalia, și o oceanografă pasionată de balene.
Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… Nu am această problemă. Câteva tricouri ieftine, pasta și periuța de dinți și cam asta este. Plus iPadul.
Concediul tău ideal este… O plajă (aproape) pustie. Sate liniștite în hinterland. Calcan la masa de seară.
Ce ți-ar strica vacanța? Familia X se ceartă cu familia Y. Eu pic la mijloc. Plânsete indignate și mese de seară îmbufnate.
Ce preferi la un hotel? Nu-mi place la hotel. Am stat în Bretania într-o casă de piatră din secolul XV. Perfect.
Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Faptul că înțelege că am nevoie de liniște. Dar, în contrapartidă, și eu sunt dispus să conduc 60-70 de km până la primul outlet!
Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Să mânânc tone de înghețată Ben and Jerry și să beau din rachiul local. Grappa, ouzo, calvados, whatever.
Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci?  Los Angeles – Miami, cu mașina, prin New Mexico, Texas și Alabama. Drumuri secundare, barbeque și bere locală.
Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Nu vreau să mă gândesc la asta.
Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Sunt prea planificat. Ar trebui să mă las dus de val.
Care este obiceiul pe care îl au alții în vacanță și-l detești cel mai mult? Să mă lase să aștept în fața vreunui magazin de haine, cu orele.
Când călătorești, în ce situație ai minți? Nu mint. Sunt superstițios, cred că se întoarce împotriva ta.
Care a fost cea mai frumoasa vacanta a ta? În Portugalia. Are suflet. Sunt oameni relativ săraci, orașele sunt cam neîngrijite, dar te simți bine. Nu simți că ești un portmoneu ambulant, îți iau banii și pa. Și știu că pare un sacrilegiu, dar între un Porto vechi și un Bordeaux sofisticat, aș prefera Porto.
Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Ipadul, cu cărțile și muzica mea.
Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Go with the tide. Nu știu dacă ăsta este un motto! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele