Taxe pe care companiile aeriene le vor crește în curând

0
6265

Multe companii aeriene se gândesc la soluții pentru a compensa pierderile din cauza creșterii prețului combustibilului. Nu vor să mărească oficial tarifele, așa că se uită la creșterea prețului pentru serviciile conexe biletului de avion.

Unii dintre cei mai mari operatori mondiali au început deja să anunțe schimbări ale diferitelor taxe. Într-un interviu pentru Wall Street Journal, purtătorul de cuvânt al Air Canada a menționat că texele mai mari pentru bagaje vor compensa o parte din cele 430 de milioane de dolari canadieni chltuiți pe combustibil în prima jumătate a acestui an.

Citește și: Cum să vezi cu bani puțini Singapore, cel mai scump oraș din lume

WetJet, o altă companie din America de Nord, a crescut deja prețul bagajelor, iar JetBlue Airways, unul dintre cei mai mari operatori low cost din State, a mărit tariful pentru primul bagaj de la 5 dolari la 30 de dolari, respectiv la 40 de dolari pentru al doilea bagaj. Mai mult, schimbarea zborului este taxată, mai nou, cu 200 de dolari. În același timp, United Airlines are în plan creșterea tarifului pentru locurile din fața avionului.

Taxe și iar taxe

În 2017, companiile aeriene din SUA au avut venituri de aproape 4.6 miliarde de dolari doar din bagaje, depășind 7,4 miliarde dolari dacă adăugăm și taxele de schimbare și anulare a biletelor.

Și în Europa startul noilor taxe este dat de nimeni altul decât Ryanar. Comapania a anunțat modificări la politica de bagaje. Astfel, nu mai este permis, gratuit, clasicul bagaj de mână, ci doar o geantă mică ce poate fi pusă sub scaunul din față. Doar cei care aleg îmbarcarea prioritară, contra unui tarif de 6 lire, vor putea lua cu ei bagaj de mână de maximum 10 kilograme.

Citește și: Cum să eviți cel mai inconfortabil loc din avion

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele