Alpii Vienezi, atât de aproape de Viena și atât de necunoscuți pentru români

0
9118

Aproape de capitala Austriei, și totuși în mijlocul naturii neatinse, Alpii Vienezi au fost de secole locul de relaxare al locuitorilor Vienei, mai ales că și-au păstrat atmosfera imperială. Munți înalți, spații largi, șarmul ”belle epoque” și confortul unui stil de viață modern, cultivat. Situați în Austria inferioară, Alpii Vienezi oferă o posibilitate unică de a cunoaște cele mai bune produse ale Austriei, într-un timp scurt. Destul de aproape pentru o excursie la Viena, însă destul de departe pentru a avea o priveliște netulburată asupra văilor pline de soare, vârfurilor ascuțite și pajiștilor verzi.

Cine ajunge în zonă, are multiple posibilități de ocupare a timpului. Pentru cei care preferă shoppingul, Parndorff reprezintă opțiunea ideală, pentru cei care vor cultură există Graz, al doilea  oraș ca mărime din Austria, cu un centru istoric înscris pe lista patrimoniului cultural al UNESCO, iar pentru cei interesați în a-și petrece timpul liber în natură, zona este extrem de încântătoare. Trageți aer în piept și bucurați-vă de paradisul care vi se deschide în fața ochilor. Puteți încerca și o călătorie cu trenul, mai ales că aveți la dispoziție infrastructura de cale ferată zimțată Salamander Schneeberg.  De menționat că, zona Alpilor Vienezi are cele mai numeroase viaducte.

Românii preferă pentru practicarea sporturilor de iarnă zona Tirol sau Kaprun, când în zona Alpilor vienezi au parte de cea mai mare regiune de schi nocturnă din Europa sau de pârtia de schi fond panoramică Wechsel-Semmering (100 de kilometri).

De vizitat

muzeul-rutier-3Dacă ați ajuns în zonă, nu ratați Muzeul traficului rutier Mobileum (orașul Schottwien). Un loc interesant, plin de machete de automobile, pe care de altfel le poți achiziționa, însă și de obiecte de decorațiuni hand-made. În spatele clădirii se află o berărie de familie, cea mai mică din întreaga Austrie. De 20 de ani, acolo se produc lunar 200-400 de litri de bere, extrem de bună (aviz consumatorilor!), disponibilă la vânzare și în hipermarketurile vieneze pentru 2 euro/sticlă de 0,33 litri. Pentru doritori, berea poate fi servită și într-un mic băruleț din incinta muzeului.

 

Ultima reședință de vară a împăraților Austriei merită, de asemenea, o vizită. Castelul Wartholz este situat în Reichenau și aparține, în prezent, unei familii de milionari austrieci. În parcul ce-l împrejmuiește se află un superb magazine de decoraţiuni interioare și un restaurant șic. Să nu vă mire că veți vedea căluți, oi și câini zburdând prin parc. Este o atmosferă de vis, decupată dintr-o carte de istorie.

 

Și dacă desertul tradițional – Reisenkrapfen (cu umplutură de marmeladă, vanilie sau nuga) – nu v-a satisfăcut pofta de dulce, în zonă se află fabrica de ciocolată Linde, care are și un magazin pentru cei care vor să cumpere mici atenții pentru prieteni. Pe lângă ofertele super avantajoase, în magazine aveți la dispoziție standuri unde puteți încerca toate felurile de ciocolată comercializate acolo. Și, da, puteți mânca oricâte bucățele vreți, pe gratis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele