România are unele dintre cele mai vechi şi frumoase locuri de pe Bătrânul Continent, păduri cu arbori seculari, lacuri şi locuri unice, de o frumuseţe greu de egalat. O vacanță prin inima acestor frumuseti ale naturii nu trebuie ratată. Mai ales în ultima parte a anului.
O fi toamna mai rece și plină de zile ploiase, însa are farmecul ei. Nu trebuie să pleci în străinătate pentru a te bucura de o vacanţă relaxantă în această perioadă. În România toamna, peisajele devin adevărate tablouri. Înainte să-ți faci planuri în această perioadă pe meleaguri străine, te sfătuiesc să descoperi minunatele locuri din țara noastră, mai ales că prețurile scad simtitor față de sezonul estival.
Iată propunerea noastră de cinci locuri de vizitat în România.
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din Europa de Est. Este situat în județul Harghita, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul Sfânta Ana are o lungime de 620 m și o adâncime maximă de 7 m. Lacul nu are izvoare. Își completează apele numai din precipitații, prin urmare, turiștii veniți aici nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea. Localnicii știu că „dacă emanațiile din fisuri pișcă la nas, atunci e semn de furtună, iar dacă nu, ziua va fi însorită”.
Pentru a ajunge la lac trebuie să știți că se plătește accesul auto, iar sansele de a întâlni ursul sunt cam 80%.
Delta Dunării este una dintre atracțiile turistice majore ale României, reprezentând unul dintre ”magneții” pentru turiștii străini. Delta oferă nenumărate posibilități de petrecere a unei vacanțe de vis, în natură, iar facilitățile turistice apărute în ultimii ani fac ca această zonă să fie una dintre cele mai apreciate din Europa.
Ce ai de vazut toamna in Delta Dunarii? Pui de pelicani de exemplu, care pot fi vazuti doar toamna. Sau a doua inflorire a nuferilor. Sau stolurile întregi de păsări pe care le veți vedea la debutul migratiei lor.
Padurea Letea, cu o suprafată de peste 5.000 de hectare reprezintă un loc unic în Europa și cea mai veche rezervație naturală din România. Un tărâm magic, un loc exotic cu liane, orhidee, dar si dune de nisip de peste 10 m înălțime.
Este o pădure de basm, cu arbori bătrâni pe jumatate scufundați, liane ale căror lungimi pot ajunge chiar și la 25 de metri, viță de vie sălbatică, vulturul Codalb. Cel mai adesea, caii sălbatici sunt emblema pădurii Letea.
Satul Viscri situat în județul Brașov s-a dezvoltat după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o casa în acesta zonă. Și a promovat Transilvania. Viscri are puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Satul este vizitat anual de peste 15.000 de turiști. Străzile găzduiesc case vechi, majoritatea având expuse la porți celebrele șosete din lână lucrate manual, dar si căciuli, mănuși și alte articole vestimentare.
Viscri a câştigat teren prin peisajele pitorești şi prin faptul că aici totul este autentic.
Valea Vaserului este unul dintre cele mai fascinante locuri din România. Și ce poate fi mai deosebit în vacanța de toamnă decât o plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului. Bătrânul tren se deplasează cu 15-20 de km la ora, astfel încât, de la geamul vagoanelor, vei putea admira minunatele peisaje montane, o zonă sălbatică, împădurită, unde nu există drumuri de acces și unde animalele sălbatice sunt la ele acasă. Acest loc reprezintă un interes special pentru turiști, fiind singura cale ferată forestieră din lume care mai funcționează în prezent.
Bucură-te de toamnă așa cum se cuvine și pleacă într-o vacanță în care să admiri natura și de frumusețile țării!
Dacă ar fi să faci o listă cu cele mai frumoase locuri din România, tu ce-ai nominaliza?
Sursa foto: Facebook Lacul Sfânta Ana , Facebook Padurea Letea , Facebook Satul nostru Viscri , Facebook Mocăniţa Steam Train
Citește și: Ramada Bucharest Convention Center lansează turul de nord al Bucureștiului cu mașina