Vasul Queen Elizabeth 2 a fost transformat în hotel plutitor, în Dubai

0
2863
Queen Elizabeth 2 Dubai

Dubai continuă să surprindă lumea întreagă și turiștii care râvnesc luxul. Autoritățile locale au transformat celebrul vas Queen Elizabeth 2 într-un hotel plutitor, ancorat permanent în portul Mina Rashid, scrie CNN.

Cunoscut după atributul „cel mai grandios”, Dubai ne-a obișnuit cu construcții unice în lume și impresionante pe verticală. Acum, însă, surpriza impresionează mai mult pe orizontală și plutește la propriu în Orientul Mijlociu.

Cine deține celebrul vas

Lansat la apă în 1969, vasul Queen Elizabeth 2 a navigat în jurul lumii de 25 de ori, transportând peste 2,5 milioane de pasageri. În 2007, a fost cumpărat de compania de stat Dubai World, însă criza a întârziat planurile de transformare a navei în hotel până în aprilie anul acesta.

Hotelul, construit pe 13 punți, a fost restaurat complet, inclusiv mobilierul de epocă, picturile și suveniruile faimoase. Deși își păstrează aerul de altădată, vasul este echipat cu tehnologii de ultimă oră.

Cât costă o noapte de cazare pe hotelul plutitor

Hotelul plutitor are 224 de camere disponibile din cele 600 care vor fi inaugurate la marea deschidere din octombrie și 13 restaurante. O noapte de cazare pornește de la 150 de dolari și urcă la mii de dolari.

Costurile transformării navei s-au ridicat la 100 milioane de dolari. Dar autoritățile din Dubai nu se opresc aici și au în plan noi investiții pentru transformarea portului Mina Rashid într-un complex de reședințe de lux și port pentru iahturi.

Autorităţile locale se așteaptă ca vasul Queen Elizabeth 2 să impulsioneze turismul în Dubai, de altfel cel mai vizitat oraş din Orientul Mijlociu, cu peste 15 milioane de turişti în 2017, și să ajungă la 20 de milioane de turişti până în 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele