Călătorești în Canada? Noi reguli pentru a intra în această țară

0
5306
viza canada

Românii au de acum nevoie de pașaport electronic valabil pentru a călători fără viză în Canada, a decis guvernul canadian.

Pentru a asigura integritatea sistemului de migrație și azil al Canadei, autoritățile canadiene au introdus noi reguli de intrare pentru cetățenii români, valabile din 5 iunie.

Practic, doar cetățenii români cu pașaport electronic pot intra de acum în Canada fără viză.

Decizia vine după ce Canada s-a confruntat cu o cerere mare pentru azil din partea cetățenilor români. Mulți dintre ei intrau în țara nord-americană cu pașaport temporar sau alt pașaport non-electronic.

De luna aceasta, zboruri directe către Canada

Din acest an, compania aeriană Air Canada va opera zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti către principalele aeroporturi ale Canadei, Montreal și Toronto. Decizia companiei nord-americane a fost luată în urma discuțiilor cu șefii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, care au convins reprezentanții Air Canada să opereze curse directe pe principalul aeroport al României.

Air Canada va începe operarea din România din această lună, cu patru curse săptămânale dus-întors. De foarte mulți ani, Air Canada este condusa de un director de origine română, Călin Rovinescu.

Citește și: Din 2018,  zboruri directe Romania-Canada

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele