În Samos, o insulă care te intrigă cu şarmul, peisajul, plajele şi atmosfera cuceritoare

0
7315

Bazinul Mării Mediterane încă are multe destinaţii, pe care parcă le ţine ascune. Una dintre acestea este Samos, o insulă în estul Greciei, rămasă intactă deşi a început să atragă atenţia a tot mai mulţi turişti.

Dacă credeai că Grecia nu mai are locuri în care să mergi liniştit în vacanţă şi să nu te enerveze aglomeraţia şi să vezi şi altceva decât Corfu, Creta sau Rhodos, înseamnă că nu ai descoperit încă Samos. Iată de ce ar putea fi aceasta următoarea destinaţie în care să călătoreşti.

Cu ce te va surprinde Insula Samos

Cu plaje cu nisip alb şi apă turcoaz, case albe şi albastre şi oraşe pitoreşti înconjurate de verdeaţă, Samos pare un tablou pictat cu multă pasiune. La toate acestea se adaugă atmosfera grecească care îţi dă senzaţia că aici timpul nu mai trece.

Cel mai mult mi-a plăcut că Samos că este o destinaţie care te intrigă. Este un amestec de linişte, şarm, peisaj, calm, dolce far niente la tavernele din port sau orăşelul Kokkari şi Toscana datorită culturilor de viţă-de-vie. Acestea sunt completate de minunatele plaje Kokkari, Pythagoreio, Livadaki, Potami, Lemonakia şi Megalo Seitani.

De la matematică… la savoarea vinului local

Dar surprizele din Samos nu se opresc aici. Aici este casa zeiţei Hera, zeiţa protectoare a căsniciei. În plus, aici sunt numeroase templuri şi situri arheologice, printre care Pitagoreion şi Heraion. De asemenea, pe insula grecească s-a născut Pitagora, a cărui teoremă o ştim toţi. Dar pentru că nu vrem să ne aducem aminte de orele de matematică, propun să încercăm vinul Samiotiko, vinul local cu care se mândresc grecii.

Românii pot descoperi frumuseţea insulei Samos din această vară, de când este introdus primul zbor charter către această destinaţie grecească, de către Paralela 45. Ofertele pentru un sejur încep de la 1.261 euro pentru două persoane, 7 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, regim masă demipensiune, zbor charter dus-întors cu compania TAROM, transferuri aeroport-hotel-aeroport, toate taxele incluse, asistenţă turistică locală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele