Ryanair cumpără LaudaMotion, compania aeriană a lui Niki Lauda

0
905

Compania aeriană low-cost Ryanair anunță că va cumpăra LaudaMotion, o companie aeriană deținută de fostul pilot de Formula 1, Niki Lauda. Scopul este să dezvolte compania aeriană austriacă, scrie presa internațională.

Ryanair a anunțat că, într-o primă fază, va achiziționa 24,9% din acțiunile companiei Laudamotion, urmând să plătească sub 50 de milioane de euro și pentru restul de 75% din acţiunile companiei, „cât mai curând posibil”, cu acordul Uniunii Europene, potrivit Bloomberg.

Niki Lauda va deveni președintele companiei LaudaMotion, iar Rynair va susține operatorul austriac cu încă 50 de milioane de euro, cu management și șase aeronave în primul an de funcționare. De asemenea, LaudaMotion va trebui să ajungă la o flotă de 30 de avione și să devină profitabilă în al treilea an de activitate, potrivit reprezentanților Ryanair.

LaudaMotion va începe zboruri de linie şi charter, cu aeronave Airbus A320, din Germania, Austria şi Elveţia către destinaţii turistice de pe malul Mării Mediterane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele