Alanya, pe val: este tot mai căutată de turiști. De ce merită să o vezi

0
4228

Alanya, una dintre regiunile de pe Riviera turcă către care există zbor charter din România, a devenit una dintre cele mai căutate destinații, fiind vizitată de 1 din 10 turiști care ajung în Turcia, scrie Hurriyetdailynews.com.

Regiunea Alanya, în care trăiesc 500.000 de oameni, a primit anul trecut 3,5 milioane de turiști care au avut între una și trei vacanțe în Turcia.

“Turismul a început să se dezvolte în regiune în anii ’50-’60. În prezent, capacitatea de cazare este de 125.000 de locuri, adică 10% din capacitatea totală din Tucia. Găzduim 3,5 milioane de turiști din 72 de naționalități, iar numărul total urcă la 4 milioane cu turiștii turci. Ne dorim să ajungem la 5-5,5 milioane de turiști până în 2023”, a declarat Burhan Sili, președintele Asociației Antreprenorilor din Turism din Alanya.

De ce merită să mergi în vacanță în Alanya

Alanya este o destinație completă pentru turiștii care vor să se relaxeze într-un sejur la plajă. Mai mult, pentru iubitorii de servicii all-inclusive această destinație este printre cele mai bine cotate din lume. Dacă încă nu sunteți convinși, trebuie să știți că Alanya este o destinație accesibilă și ca timp – doar două ore de zbor direct-, și ca bani – prețurile unui sejur pornesc de la 480 de euro/persoană, pachet ce include șapte nopți de cazare la un hotel de cinci stele cu all inclusive, zboruri charter, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică.

Alanya, oraș aflat pe coasta Mării Mediterane, situat la 135 de km de Antalya, este una dintre cele mai noi destinații operate cu zboruri charter. Orașul impresionează turiștii cu frumusețea sa naturală și cu un bogat patrimoniu cultural. Nu ratați în vacanța voastră în Alanya castelul medieval aflat la 250 de metri deasupra mării, care oferă o priveliște spectaculoasă a orașului, Turnul Roșu construit ca să protejeze portul, șantierul naval Tersane operat până în 1960, grădina botanică și, bineînțeles, orașul, cu bazarul, restaurantele, magazinele, localnicii și atmosfera de calm și relaxare.

În Alanya se pot face și snorkeling, scuba diving, rafting ori wave surf, activități care oferă turiștilor adrenalina pe care o caută în vacanța lor, dar și shopping în bazarul orașului ori în magazinele de firmă. Chiar și o plimbare prin micuțul oraș, printre localnicii zâmbitori, poate fi o ieșire plăcută din resortul de patru ori cinci stele ales pentru vacanța ta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele