2017, an record pentru călătorii: câți bani au lăsat turiștii în lume

0
1358

2017 a fost un an record în privința călătoriilor, înregistrându-se peste 1,3 miliarde de sosiri internaționale la nivel mondial, arată datele Organizației Mondiale de Turism (UNWTO), potrivit Financial Tribune.

Practic, 2017 a fost cel mai bun an pentru turismul mondial după 2010. Astfel, turismul a devenit a treia cea mai mare sursă de export, cu încasări de peste 1,3 trilioane de dolari pe notele de plată, în creștere cu 5% față de anul anterior.

Europa și Africa au fost continentele cu cea mai mare creștere în privința sosirilor străinilor, cu 8%, respectiv 9% mai mult.

China, Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și SUA, adică șapte dintre cele mai vizitate țări din lume, conduc de asemenea atât la capitolul ​​sosiri turistice internaționale, cât și în privința turismului internațional.

De altfel, China a generat aproape o cincime din totalul cheltuielilor de turism din lume în 2017. Turiștii chinezi au cheltuit anul trecut 258 miliarde de dolari pe călătoriile lor în străinătate. UNWTO a adăugat că, până în prezent, 2018 arată că turismul internațional continuă să crească, în perioada ianuarie-aprilie înregistrându-se o creștere de 6%.

Tu unde ai călătorit în 2017?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele