Top 5 destinații de vacanță preferate în sezonul 2018

0
763

Antalya, vedeta sezonul estival 2018, Grecia, Spania, Portugalia și România au fost cele mai căutate destinații din oferta turoperatorului Paralela 45, în sezonul 2018, ale cărui vânzări au crescut cu 25% în primele nouă luni ale anului și estimează că va ajunge la un rulaj anual de 60 de milioane de euro.

2018 a fost anul cu cele mai multe curse charter spre Antalya, un număr de 10 pe săptămână, cu plecare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Târgu Mureș, dar și spre Alanya, una pe săptămână, introdusă în acest an ca noutate, pentru a scurta durata de transfer a turiștilor spre Side și Alanya.

Citește și: Cât te costă să trăiești o lună în Europa

“A fost anul Antalyei, cu o creștere de 120% a vânzărilor față de anul trecut. Peste 18 de mii dintre clienții noștri au mers în vacanță pe litoralul turcesc. Anul viitor vom avea cel putin șase curse charter pe săptămână din București și tot atâtea din țară și estimăm o creștere cu 20% a cererii. Le recomandăm turiștilor să profite în perioada de Early Booking de reducerile oferite de partenerii noștri turci”, declară Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Insulele grecești din oferta turoperatorului, cărora li s-au adăugat vara aceasta Samos și Lesbos, au înregistrat creșteri de până la 15 %, față de 2017, la un grad de ocupare a curselor charter de 98%, în timp ce cererea pentru vacanțe în Spania, Portugalia, Italia, Cipru a fost mai mare cu 10%. În cazul turismului intern, datorită voucherelor de vacanță acordate și bugetarilor în 2018, cererea de vacanțe a crescut cu 60% față de anul trecut.

Valoarea medie a unui sejur pe charter a fost de 650 de euro/persoană. Aproximativ 10% dintre clienții turoperatorului, persoane între 30 și 65 de ani, cu venituri peste medie și familiarizate cu metodele de rezervări și/sau plata online, au preferat să cumpere prin intermediul platformei web. Procentajul lor ar putea să crească anul următor la 12-15%.

Dacă este iarnă, e Laponia

Toamna și iarna, cele mai căutate vacanțe sunt circuitele Paralela 45, peste 120 de itinerarii pe șase continente cu avionul ori autocarul, a căror pondere în vânzări s-a dublat în 2018, cele în Laponia, pentru care turoperatorul organizează pentru al treilea an consecutiv curse charter înainte și în timpul Crăciunului, și cele exotice.

”Peste 300 de români merg anul acesta în Țara lui Moș Crăciun de sarbatori. Pachetele de vacanță au fost lansate în iulie, când unii dintre turiști nici nu își făcuseră vacanța de vară și s-au și grăbit să rezerve locuri pentru Rovaniemi sau Levi. Laponia este bucuria copiilor, dar și a adulților pentru că pe lângă întâlnirea cu Moș Crăciun au șansa să se plimbe cu snowmobilul, să facă safari cu husky, să viziteze hotelul de gheață și la final să primească Diploma de traversare a Cercului Polar”, precizeză proprietarul Paralela 45.

De Revelion, când se poartă destinațiile însorite, din oferta turoperatorului nu lipsesc Antalya, Dubai, Cipru, Maldive, Singapore și Insula Bintan, Singapore și Malaezia, Thailanda, cu tarife care pornesc de la 543 de euro/persoană. Pe lângă acestea, turiștii pot alege vacanțe în marile orașe europene ori circuite în Iordania, Israel, Tunisia, India cu tarife care pornesc de de la 225 de euro si ajung pana la 1.630 de euro/persoană.

Peste 50 de circuite dintre oferta pentru 2019 sunt deja disponibile. Cele mai solicitate sunt programele pentru Japonia, India, Maroc, Indonezia, Argentina și Brazilia, de șapte până la 20 de zile și  tarife de la 995 de euro/persoană.

Citește și: Studiu AirHelp: 1 din 4 pasageri cere compensații companiei aeriene în caz de deteriorare sau pierdere a bagajului

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele