10 destinații pe care să le vizitezi in Octombrie

0
18172
Toscana Italia

Octombrie este o lună perfectă pentru city break-uri și vacanțe. Dacă nu te-ai hotărât încă pentru o destinație, alege-ți una după climă și evenimentele lunii. Nu uita că ai Halloween și Oktoberfest!

Pentru cei în pană de idei, am pregătit 10 recomandări pentru toamna aceasta.

Savannah, Georgia – locul ideal de a petrece Hollowenul, mai ales că este considerat unul dintre cele mai bântuite orașe din Statele Unite. Poți explora locurile cu o energie paranormală, apelând la un tur organizat. Cum ar spune americanul, Treat or Trick?!

Albuquerque, New Mexico – locul unde în fiecare an are loc un festival internațional al baloanelor cu aer. Evenimentul durează nouă zile și este organizat întotdeauna în prima săptămână din Octombrie. Dacă ți se pare costisitoare o vacanță în America, încearcă o plimbare cu balonul în Cappadocia.

Lisabona, Portugalia Ce poate fi mai frumos decât Portugalia toamna? Culorile anotimpului pe întreaga arhitectură a orașului și vremea perfectă pentru a admira oceanul de pe șezlong, cu o carte în mână.

Munchen, Germania– Mecca băutorilor de bere. După cum îi spune și numele, Oktoberfest, este sinonim orașului. Cifrele vorbesc despre 7 milioane de litri de bere consumate în 16 zile de festival.

Tenerife, Spania – O vacanță de vară în Tenerife poate fi costisitoare, însă în octombrie este destul de accesibilă. Vremea este perfectă, poți face și plajă și te poți bucura de natura insulei fără a te călca în picioare cu masele de turiști.

Antalya, Turcia – Vara când temperaturile sunt de peste 40 de grade nu e o plăcere să testezi Antalya, însă în octombrie este destinația ideală. Charterele încă operează până la finalul lunii, tarifele sunt mult mai mici decât în sezon, iar all inclusive-ul este inclus.

Toscana, Italia – Culorile toamnei într-una dintre cele mai pitorești regiuni de pe planetă. Cum să nu-ți placă, toamna, la țară, în Toscana. Alege pentru cazare pensiunile din satele zonei.

Bordeaux, Franța – Vinul bun se face în Octombrie, iar Sudul Franței este renumit pentru soiurile sale. Iata city break-ul perfect pentru iubitorii vinului.

Essaouira, Maroc – Dacă-ți place muzica tech și electro, tocmai bine că poți participa la celebrul festival Moga (nu, nu are treabă cu Marius Moga), desfășurat la mijlocul lunii, într-un decor de Urzeala Tronurilor. Mai mult, temperaturile în Maroc, în Octombrie, sunt sub 25 de grade, tocmai bune pentru plaja, kite și windsurfing.

Sighișoara, România – Nu trebuie să plecăm din țară pentru peisaje de vis și pentru Halloween. Putem să ne plimbăm pe străduțele Sighișoarei și să ne bucurăm de Octombrie, acasă.

Citește și:  Cinci locuri de vizitat în România toamna

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele