Călătoriile, ca investiție: cele mai importante excursii pe care să le faci în viață

0
6132

Călătoriile sunt o investiție în propria persoană pentru că ne ajută să ne dezvoltă, să evoluăm din toate punctele de vedere și ne ajută să înțelegem mai bine lumea. Călătoriile sunt mai mult decât o simplă vacanță la un hotel de 5 stele și relaxare la plajă, sunt practic o evoluție a propriului interior în timp ce descoperim lumea exterioară.

Flight Network a realizat un top al celor mai importante călătorii pe care ar trebui să le facem măcar o dată în viață, consultând peste 500 de jurnaliști și bloggeri de travel, agenții de turism și ghiduri turistice.

Iată, așadar, 5 călătorii pe care ar trebui să le facem toți în această viață:

5. Plimbă-te pe coasta Pacificului

Să explorezi coasta Pacificului din California cu mașina pe o autostradă care îți oferă cea mai impresionantă priveliște din lume poate fi una dintre cele mai inspirate decizii în materie de călătorii. Excursia cu mașina începe din San Francisco și se încheie în San Diego, pe o distanță de 951 de kilometri. În total, durează 15 ore care se pot transforma în ore nesfârșite admirând peisajul edificator de pe coastă.

4. Călătorie spirituală la Machu Picchu

Machu Picchu din Peru, una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, este un sat incaș aflat în Munții Anzi. Dar Machu Picchu este mai mult decât un loc pe harta lumii, este un loc enigmatic, un labirint în sensul propriu al cuvântului și un studiu de caz pentru arhitecți. În prezent, cine urcă la Machu Picchu este considerat un noroc, un privilegiat deoarece mulți spun că ai parte practic de o călătorie inițiatică. În plus, la Machu Picchu pot intra zilnic doar 2.500 de oameni.

3. Călătorește cu Transsiberianul

Transsiberianul este în același timp un tren și o experiență memorabilă. Călătoria de 9.289 km este cea mai lungă excursie cu trenul din lume, durează 7 zile și începe din capitala Moscova. Ultima stație este Vladisvostok, în apropiere de granița dintre Rusia și China.

Cu Transsiberianul, trenul în sine este o destinație, fiind unul modern care le pune călătorilor la dispoziție numeroase servicii. Trenul trece inclusiv prin Siberia și printre munții Urali.

2. Vizită în Insulele Galapagos

„Insulele Galapagos, o zona minunată descoperită de Charles Darwin, adăpostesc ciudatul și minunatul regat al animalelor, și atrage călători care caută o destinație diferită de ceea ce au văzut până acum. Cel mai bun mod de a explora acest arhipelag vulcanic format din 19 insule din largul coastei Ecuadorului este cu barca. Îmbarcați-vă pe insula San Cristobal și începeți călătoria prin acest loc care pare ireal și uluitor”, descriu editorii Flight Network Insulele Galapagos.

  1. Expediție în Antarctica

Să te afli și vezi cu ochii tăi acest infinit alb este efectiv greu de exprimat în cuvinte, tocmai de aceea trebuie să fii acolo. Am putea spune că Antarctica nu este chiar o destinație, este mai degrabă un loc unde te regăsești pe tine, iar excursia aici o putem compara cu o călătorie spirituală.

Expedițiile în Antarctica se pot face doar între noiembrie și martie și necesită ghizi experimentați. Excursia începe în Ushuaia, Argentina, locul considerat „capătul lumii”.

Tu unde ai vrea să evadezi în lume?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele