Insula Mallorca pierde turiști? Cum este afectată de concurența cu Turcia și Egipt

0
6657

Hotelierii și proprietarii de restaurante din insula spaniolă Mallorca se plâng că profiturile lor se prăbușesc din cauza concurenței tot mai mari din partea Turciei, Egiptului și Greciei și a dublării taxei turistice, scrie The Sun.

Cum numărul rezervărilor pentru iulie, august și septembrie, adică în perioada care reprezintă vârf de sezon în Spania, hotelierii au început să aplice reduceri de până la 40% pentru a atrage turiști.

2017, un an record în Mallorca. Cum va fi 2018?

Astfel, din cauza cererii mai mici, afacerile din turism – hoteluri, restaurante, cafenele, transport și alte servicii adiacente – se așteaptă la un profit în scădere față de sezonul estival din 2017.

„Principalele cauze sunt concurența puternică din partea Turciei, Egiptului și Greciei, precum și prețurile pe care le avem în insule, la care se adaugă impactul aplicării ecotaxei. Situația este foarte diferită de cea din 2017, despre care putem spune că a fost un an record”, spune unul dintre membrii de la conducerea Asociației lanțurilor hoteliere din Insulele Baleare.

Hotelierii își arată acum nemulțumirea privind numărul în scadere al rezervărilor, deși recent activiștii din Palma de Mallorca, Barcelona și Ibiza au spus că nu își mai doresc turiști în insulele și orașele lor, că le declară război în această vară și că vor protesta pe străzi.

Mallorca este cea mai vizitată insulă din Spania și una dintre cele mai căutate destinații de vară din Europa. Anul trecut, în insula Mallorca au ajuns 14 milioane de turiști străini, cei mai mulți englezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele