Redescoperim Romania. Bucurestiul, in presa straina: Una dintre cele mai ieftine si mai putin vizitate capitale din Europa

0
1608
Cladirea BNR Foto: Via Bucuresti/Alberto Grosescu

Bucureștiul este, în opinia mea, un oraș pentru care nu există cale de mijloc, care fie îl iubești, fie îl urăști. Iar dacă noi, cei care interacționăm cu el zilnic , suntem mai degrabă tentați să-i vedem doar părțile negative, trecând de cele mai multe ori în viteză pe lângă clădirile și străzile sale pline de farmec, pentru turiștii străini Bucureștiul are o poveste inedită, ca un puzzle pe care îl descoperă la fiecare pas.

Și această perspectivă se reflectă, din ce în ce mai des, în articolele publicate de presa și site-urile de turism internaționale. Cele mai recente articole prezintă Bucureștiul fie drept una dintre cele mai puțin vizitate capitale europene ce merită descoperite – Huffington Post -, fie drept una dintre cele mai ieftine destinații de city break din Europa – Tourism Review.

„Deși mai multe orașe își dispută supranumele de „Micul Paris”, o simplă plimbare pe străzile cu clădiri extravagante și impresionante e de ajuns pentru a înțelege de ce Bucureștiul merită acest titlu.  Calea Victoriei este una dintre cele mai spectaculoase din oraș, unde pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase obiective arhitectonice, precum Ateneul Român, Muzeul Național, Palatul Cantacuzino sau Piața Revoluției. Dacă plănuiți o vacanță în frumosul București, vizitați principalele atracții turistice din oraș, dar încercați să vedeți și locurile mai puțin frecventate de turiști, apelând la recomandările localnicilor”, recomandă Bart von Poll, autorul articolului din Huffington Post.

În schimb, publicația online Tourism Review subliniază, atunci când vine vorba despre București ca destinație turistică, faptul că este una dintre cele mai ieftine trei capitale europene, alături de Kiev, Ucraina, și Sofia, Bulgaria. „Deși nu este cel mai fermecător oraș din România, Bucureștiul atrage numeroși turiști occidentali datorită prețurilor reduse, practicate pe tot parcursul anului. Iar tarifele hostelurilor locale sunt micșorate constant. Una dintre cele mai importate atracții din oraș este uriașa clădire a Palatului Parlamentului”, potrivit descrierii publicate de Tourism Review.

Foto credit: Via Bucuresti/Alberto Grosescu

Ivisit.ro vă recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele