Despre Viscri, cei mai mulți români au auzit din știrile de la televiziuni care anunțau vizitele prințului Charles în România. Tot proprietățile din zonă ale moștenitorului tronului britanic, filmate excesiv la fiecare vizită a acestuia în țara noastră, au promovat Viscri.

Satul a ajuns astăzi un loc vizitat de turiști străini, dar și de români. Mai mult, și-a găsit locul în paginile publicațiilor de prestigiu din lume și în clasamentele acestora. Un ultim top realizat de către Travel and Leisure , publicație aparținând Time Inc., plasează Viscri în clasamentul celor 25 de sate secrete din Europa, alături de Bolgheri din Italia, Lavenham din Anglia, Chassignolles din Franța sau Hall in Tirol din Austria.

Publicația scrie despre Viscri că notorietarea satului se datorează organizației non profit Mihai Eminescu Trust (MET), sprijinită de prințul Charles, care și-a propus să protejeze patrimoniul satelor săsești din Transilvania. Biserica și cimitirul din Viscri sunt acum parte a patrimoniului UNESCO. Publicația menționează că la Viscri se poate ajunge din București cu mașina, fiind necesare 4 ore de șofat. Recomandările privind locurile de dormit și mâncat vizează Casa de Oaspeți, pusă în circuit turistic de către MET.

Ivisit.ro îți recomandă :

Lonely Planet: România, în top 10 al destinațiilor turistice pe care trebuie să le vezi în 2015