Redescoperim Romania. Maramures, in top 20 destinatii de vacanta recomandate de National Geographic pentru 2015

0
3107
Maramures, recomandat de National Geographic Foto: Nicky Predescu/calatorsauturist.ro

Corsica, Columbia, Japonia, Maramureș, British Columbia, Oklahoma, Tunisia, Peru, Channel Island, India, Jamaica, Elveția, Taiwan, San Francisco, Myanmar, Mont St. Michel, Argentina, Carolina de Sud, Washington DC, Australia… Ce au în comun aceste destinații? Toate au fost incluse de prestigioasa revistă National Geographic pe lista celor mai bune 20 de destinații de vacanță ale anului 2015.

„În acest colț îndepărtat al României, viața se desfășoară în funcție de anotimp, vreme și tradiții. Fiecare dintre cele cinci văi, unde râurile șerpuiesc printre câmpurile ticsite cu căpițe de fân, oamenii trăiesc de sute de ani după aceleași reguli. Viața modernă și-a făcut, totuși, simțită prezența într-o anumită privință: traseele pentru biciclete, care le oferă turiștilor ocazia de a descoperi regiunea într-un ritm molcolm, adecvat modului de viață maramureșean. În Maramureș, descoperi lumea lemnului: uneltele din gospodării, porțile, gardurile, casele, toate sunt făcute din lemn. Bisericile din lemn datând din sec. XVII și XVIII, incluse în patrimoniul UNESCO, spun povești legate de credință, glorie, sfinți și păcătoși, păcate și pedepse. Iar crucile din lemn, viu colorate, din Cimitirul Vesel de la Săpânța îi râd în față morții, celebrând imortalitatea prin epitafurile sale mucalite”, descrie Pancras Dijk  experiența sa în Maramureș.

Autorul articolului oferă apoi informații detaliate despre perioada potrivită pentru a vizita Maramureșul în funcție de activitățile preferate ale turiștilor, despre modul în care se poate ajunge în zonă și recomandă, de asemenea, pe baza experienței proprii, locuri de cazare, restaurante și suveniruri ce merită cumpărate.

Nu în ultimul rând, Dijk îi avertizează pe turiști să nu se descurajeze dacă descoperă că unele dintre uimitoarele biserici din lemn sunt închise, ci să atragă atenția unui localnic că vor să viziteze interiorul lăcașului, iar acesta cu siguranță îl va găsi pe cel care deține cheia bisericii pentru a le deschide ușa.

Credit foto: Nicky Predescu / www.calatorsauturist.ro

Ivisit.ro vă recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele