Plimbari gratuite cu trenuri vechi si noi, la 75 de ani de la deschiderea Muzeului CFR

1
2825

Bucureştenii se pot plimba cu mocăniţa între 10 şi 15 iunie, de la Muzeul CFR până la gura de Basarab, cu cele mai moderne vagoane de călători, până la Constanţa, dar şi cu un tren fabricat acum 145 de ani, până la Gara Băneasa.

Trenul de epocă alcătuit dintr-o locomotivă cu abur şi trei vagoane va circula zilnic între 9.00 şi 17.00, de la Muzeul CFR până la gura de metrou Basarab, pe o linie îngustă construită special pentru eveniment.

Călătoriile sunt organizate de Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), în parteneriat cu Primăria Sectorului 1.

Pe 13 iunie, un tren special de călători compus din cea mai modernă locomotivă electrică şi cele mai moderne vagoane de călători, va circula pe ruta Bucureşti Nord – Cernavodă Pod – Constanţa. Trenul va opri 20 de minute în staţia Cernavodă Pod, unde pasagerii vor putea vizita Podul Carol I, proiectat şi construit de Anghel Saligny.

Pasionaţii de istorie feroviară vor putea admira în Gara de Nord din Bucureşti o expoziţie de material rulant de epocă şi trenul cu locomotiva cu abur „Călugăreni”, care va gara la linia 14.

Trenul, fabricat în anul 1869, va face zilnic, pe toată perioada evenimentului, două trasee dus-întors între Gara de Nord şi Gara Regală Băneasa, care, tot anul acesta, împlineşte 75 de ani de la deschidere.

Ivisit îţi recomandă şi:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele