Cea mai scumpă rezervare efectuată prin intermediul Tripsta.ro a fost de 7.800 de euro și a fost făcută pentru cinci persoane care au mers în Bangkok , Thailanda, în septembrie 2013.

Cel mai ieftin bilet rezervat prin Tripsta a costat 27 de euro și a vizat un zbor pe ruta București — Suceava, efectuat în 2012.

Cel mai vârstnic pasager care și-a făcut rezervare prin intermediul Tripsta.ro are 88 de ani și a călătorit de la Constanța la Istanbul.

Cel mai tânăr pasager, de doar două luni și două săptămâni, a mers împreună cu părinții de la Iași la Amsterdam.

Tripsta a depășit, la nouă ani de la lansarea companiei și la doi ani de la apariția pe piața din România, cifra de un milion de rezervări de bilete de avion efectuate pe toate site-urile sale.

Românii care au folosit Tripsta.ro pentru rezervări și achiziții de bilete de avion în primele luni ale anului 2014 au ales în principal Europa. Copenhaga, Istanbul și Atena au fost destinațiile cele mai solicitate, anunţă reprezentanţii agenției de turism online.

Top 10 al destinațiilor de călătorie pentru români, în primul trimestru din 2014, a inclus Copenhaga, Istanbul, Atena, Paris, Berlin, Amsterdam, Viena, Londra și Barcelona.

Cuantumul rezervărilor de bilete realizate de pe dispozitive mobile a crescut la 16% de la 12% în 2013, în timp ce rezervările făcute de pe computer reprezintă acum 84%, în scădere de la 88%, anul trecut.

Tripsta este o agenție online de turism care a avut, în 2013, o cifră de afaceri la nivel internațional de 190 de milioane de euro, aproape dublu comparativ cu 2012, când a înregistrat 97 de milioane de euro.

„În 2014, estimăm că piața online de bilete de avion va înregistra o creștere de 20-25% comparativ cu anul anterior. De aceea, vom continua investițiile și vom aloca anul acesta aproape 250.000 de lei pentru dezvoltarea centrului operațional din România. Vom aduce în echipă noi membri în departamentele de operațional, marketing și contabilitate pentru a răspunde cerințelor pieței. Estimăm că, până la finalul anului 2014, echipa Tripsta România va ajunge la peste 60 de angajați”, spunea, în martie, Marius Negre, Country Manager Romania.

În România, Tripsta a înregistrat în 2013 afaceri de 2,5 milioane de euro, în creștere cu 80% față de 2012, și estimează că va ajunge la circa 4,5 milioane de euro în 2014.

Ivisit.ro îţi mai recomandă şi: