Țara din Europa care a întrecut SUA la numărul de turiști. De ce să o vizitezi

0
667

Spania a întrecut Statele Unite ale Americii în ce privește numărul de turiști și devine astfel a doua cea mai vizitată țară din lume în 2017, după Franța, potrivit datelor Organizației Mondiale a Turismului, scrie The Guardian.

Spania a fost vizitată anul trecut de 82 milioane de turiști străini, cu 9% mai mult decât în 2016. Creșterea s-a înregistrat în ciuda faptului că în august 2017 a avut loc un atentat terorist pe bulevardul La Rambla din Barcelona, iar în septembrie catalanii s-au revoltat pe străzi pentru obținerea independenței regiunii Catalonia.

De altfel, turismul este o ramură importantă în economia Spaniei, reprezentând 12% din PIB, adică 87 miliarde de euro.

De ce să vizitezi Spania

Spania este o destinație completă. Are orașe vii și colorate pentru cei care vor doar un city break, are insule cu plaje decupate din paradis ca Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera, Fuerteventura, are regiuni bogate cultural ca Andaluzia – unde descoperi influențele maure, are monumente impozante ca Sagrada Familia și Palatul Alhambra, parcuri de distracție (PortAventura) și are inclusiv stațiuni de schi. Și, nu în ultimul rând, are Barcelona – un oraș muzeu, o piesă de artă în adevăratul sens al cuvântului, un oraș plin de culoare – și starea de bine și de relaxare cu care te molipșești.

Sursa foto: Luciano Mortula – LGM/Shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele