Peste 70% dintre români caută pachete de vacanţă de 250-300 de euro pentru o săptămână, însă sunt dispuşi să plătească şi mai mult dacă primesc o ofertă care îi încântă, arată un studiu realizat de Vola.ro.

Un sfert dintre turişti au din start un buget de 300-400 de euro şi 5% plătesc chiar şi o mie de euro pentru o vacanţă.

Cele mai ieftine pachete de o săptămână, incluzând cazare, zbor cu avionul şi asigurare medicală, pot fi cumpărate în Grecia (de la 294 euro/persoană), Turcia (de la 325 euro/persoană), Italia (de la 434 euro/persoană), Spania (de la 452 euro/persoană) şi Portugalia (de la 641 euro/persoană). Preţurile sunt calculate pentru un adult cu cazare în cameră dublă.

”Cu toate acestea, există o categorie de români care preferă destinaţiile mai scumpe. Cererea pentru Dubai a crescut chiar dacă destinaţia nu este printre cele mai ieftine. Dar şi aici avem oferte speciale, unde un pachet costă chiar şi de la 315 euro/persoană”, a declarat Ioana Bălănescu, manager turism la Vola.ro.

Studiul arată că, pentru perioada de vară, românii se orientează mai mult către pachetele de 7 zile şi se observă o scădere a city break-urilor cu până la 40%.

Destinaţiile preferate pentru vacanţa de vară sunt, în acest an, potrivit rezervărilor: Roma, Paris, Istanbul, Barcelona, Londra şi Creta. Comparativ, la biletele de avion care nu includ şi un sejur de şapte zile, tot pentru perioada verii, cele mai multe cereri sunt pentru destinaţii precum Londra, Barcelona, Madrid, Roma, Paris sau Viena.

Vânzările de pachete turistice ale Vola.ro au crescut, în 2013, cu 92% faţă de 2012, iar pentru 2014 este estimată o creştere semnificativă, neprecizată însă de conducerea Vola.ro.

Vola.ro, cu afaceri de peste 25 de milioane de euro, este cea mai mare agenţie de turism online din România.

Ivisit.ro îţi recomandă şi: