Carmina Nițescu: Vreau să fac un tur extins în jurul lumii, să zăbovesc puțin peste tot

0
2954
Carmina Nițescu, în Piața Jamaa El Fna din Marrakech, Maroc

„Cu o experientță de 11 ani, sunt antreprenor în turism, iar in ultimii 4 ani am lucrat cu companii de turism ca și consultant de dezvoltare de strategii de marketing, comunicare și social media”. Așa se descrie pe scurt Carmina Nițescu. Însă, când nu oferă consultanță în acest domeniu al viselor, ea și le împlinește pe ale ei în diferite colțuri de lume. Ne-a povestit mai jos ce îi place în vacanțe și de ce în Maroc a avut cea mai frumoasă călătorie.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: La cât de nerăbdatoare sunt să ajung la destinație, de obicei uit să mă uit la vreun film în avion. Dacă totuși zborul este foarte lung caut filme de aventură în genul lui Indiana Jones. Mai vechi sau mai noi.

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: “Wines & Spirits: looking behind the label” – manual pentru nivelul doi în certificarea Wines & Spirits Education Trust. Include descrieri ale celor mai cunoscute zone viticole din lume.

Carmina Nițescu, în Grecia

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe… haine și cosmetice de care, evident, nu am nevoie.

Concediul tău ideal este… undeva departe, la mare, unde să fie și zona mai deluroasă/muntoasă (zona verde), unde să nu am semnal la telefon și nici acces la Internet. Undeva unde să mă simt “ruptă de lume” și să mă bucur de fiecare secundă de tot ce mă înconjoară.

Ce ți-ar strica vacanța? O situație neprevăzută legată de sănătate.

Oază în deșert, Maroc

Ce preferi la un hotel? Să aibă multă verdeață în jur și priveliște frumoasă din cameră: spre mare, spre munte, spre grădină. Și neapărat restaurant în aer liber.

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Că este explorator la fel ca mine:  îi place să umble de colo-colo, este curios să descopere locuri noi în zone nu neapărat foarte turistice, este deschis la tot ce întâlnește și se bucură de experiență.

Carmina Nițescu și partenerul ei, pe Insula Zakynthos

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Cred ca e mult spus “extravaganță”, însă de fiecare dată încerc ceva nou – o mâncare nouă, un sport nou, o “experiență” nouă în funcție de ce găsesc la destinație.

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Un tur extins în jurul lumii. Călătoriile sunt despre a descoperi oameni și obiceiuri pe lângă frumusețea locurilor și merită să zăbovesc puțin peste tot. Și cred că o să fac la un moment dat o astfel de călătorie. Mi-am planificat să iau câte un continent pe rând.

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Că vacanța se va încheia la un moment dat.

Care este obiceiul pe care îl ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Vreau să văd tot și de multe ori exagerez. Mă întorc mereu din călătorii mai obosită decât am venit și mi-e imposibil să mă bucur de o vacanță de relaxare. Toate vacanțele mele sunt despre a explora (ceea ce nu e rău), însă niciodată nu găsesc timp să respir puțin și să o iau mai ușor.

Când călătorești, în ce situație ai minți? Interesantă întrebare! De obicei nu mint, însă cred ca aș face asta daca ar fi nevoie în măsura în care sunt pe cale să nu pot intra/ieși din țară. La altceva nu mă pot gândi.

Piața Jamaa El Fna, Marrakech, Maroc

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Fiecare vacanță încheiată este “cea mai frumoasă”. Poate pentru că e cea mai recentă și mă simt înca “acolo”. Trebuie să menționez însă vacanța în Maroc din 2016 care mi-a rămas cumva în suflet în mod diferit decât au făcut-o celelalte. Mi-a plăcut deșertul, mi-a plăcut faptul că am descoperit o cultură total diferită și am încercat să mă integrez cum am știut eu mai bine astfel încât să ajung să pot interacționa și cu localnicii în mod autentic. Și mai am o vacanță în minte: am stat la un moment dat vreo trei săptămâni în Grecia – în Zakynthos și Corfu. M-am rupt de ritmul de acasă și m-am simțit ca și cum mă mutasem acolo și a fost foarte relaxant. Iar prietenii de acasă chiar au crezut că m-am mutat acolo când am scris pe Facebook #MovedToGreece :).

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Aparatul foto.

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Travel with a Smile.

Carmina Nițescu, în Grecia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele