Insula exotică în care pot intra doar 6.000 de turiști pe zi. Și românilor le place aici

0
5838

Doar 6.405 turiști pot intra zilnic pe plajele din Boracay, Filipine. Aceasta este limita impunsă de autoritățile locale din 26 octombrie, când insula paradisiacă va fi redeschisă pentru turiști, scrie AsiaOne.

Aflată în partea de est a Filipinelor, pe o suprafață de 10 km pătrați, Boracay este închisă circuitului turistic din aprilie. În acest timp, insula exotică trece printr-un proces masiv de curățare a deşeurilor aruncate pe plajă şi pentru a fi renovat sistemul de drenaj, a transmis un purtător de cuvânt din partea preşedintelui Rodrigo Duterte.

Autoritățile locale sunt îngrijorate că plajele faimoase și apa turcoaz de pe insulă se transformă într-o „canalizare”, dacă zonele turistice nu ar fi fost curățate în cel mai scurt timp.

Boracay, o destinație dependentă de turism

Aproximativ 2 milioane de turiști au vizitat anul trecut Boracay, fiind o destinație dependentă de turism, domeniu în care lucrează 17.000 de oameni pe această insulă. Și turiștii români au vacanțe în această destinație, chiar dacă nu în număr mare.

De altfel, întreaga țară trăiește preponderent din turism, deoarece Filipine are destinații impresionante, considerate adevărate paradisuri pe pământ.

Unul dintre aceste paradisuri este insula Palawan, considerată cea mai frumoasă insulă din lume. În ciuda numărului mare de turiști străini (prea puțini, însă, români), insula are o natură sălbatică, încă virgină. Palawan este de o frumusețe răpitoare, are o mulțime de plaje cu nisip alb, lagune, recife de corali, formațiuni muntoase, sate pescărești și situri UNESCO. iVisit.ro a fost în Palawan și povestește mai multe aici despre acest paradis ascuns în sărăcie.

Citește și: Thailanda închide celebra plajă Maya Bay

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele