Unde incepe sezonul de ski, inca din luna Octombrie?

0
3099

Acum cand vara a trecut si noptile au devenit mai scurte si mai reci, schiorii si snowborderii devin nereabdatori sa mearga pe partii.

Imaginati-va, partiile goale, stafful prietenos care te intampina cu entuziasm si atmosfera ca cea de Craciun.  Sezonul timpuriu de ski va ofera toate astea si in plus, va da posibilitatea sa va imbunatatiti aptitudinile pentru sezonul ce sta sa vina.

Multi hotelieri considera ca sezonul de ski incepe in saptamana dinaintea Craciunului si atinge apogeul in perioada anului nou. Judecand dupa numarul mare de entuziasti ai sporturilor de zapada care aleg sa schieze in aceasta perioada, am putea crede ca este singura optiune viabila. Din fericire pentru cei mai impatimiti, sunt si statiuni care deschid sezonul de ski, mult mai devreme.

 

Datorita altitudinilor inalte si a ghetarilor, unele se deschid, pentru cei mai pasionati, inca de la inceputul lunii Octombrie.

Iata mai jos 5 statiuni in care poti sa schiezi inca de cand altii inca mai merg la plaja.

Tignes, Franta

1. Tignes, Franta, se deschide pe 30 Septembrie

 

Tignes se intinde pe o suprafata imensa, la granita cu celebra statiune Val d’Isere si beneficiaza de aproximativ 300 km de partii care coboara de la 3456 m pana la 1550 m. Schiatul pe ghetarul Grand Motte este permis incepand cu 30 Septembrie, iar legatura cu ghetarul Pissaillas din Val d’Isere se deschide pe 25 Noiembrie, daca conditii meteo o permit.

Cervinia, Italia

2. Cervinia, Italia, se deschide pe 28 Octombrie

Datorita altitudinii la care se afla si a vecinatatii cu Elvetia, statiunea de ski Cervinia ramane una dintre cele mai bune optiuni pentru ski din Europa. Statiunea se situeaza la o altitudine de 2050 m, dar poti urca pana la 3820 m, aceasta fiind cea mai mare altitudine la care se poate schia, din Europa.

Verbier, Elvetia

3. Verbier, Elvetia, se deschide pe 4 Noiembrie

 

Aici este capitate neoficiala a schiatului freeride din Alpi, ce atarage pasionatii de „powder” din toata Europa. In partea sa cea mai inalta, la 3330 m, gasesti garant zapada numai buna de ski, dar atentie, in partea ma joasa s-ar putea ca aceasta sa lipseasca in aceasta perioada. Statiunea de ski se intinde si pe alte 3 vai din vecinatate, ajungand la un total de 400 de km de partii.

Val Thorens, Franta

4. Val Thorens, Franta, se deschide pe 18 Noiembrie

 

Situata la 2300 m, Val Thorens este cea mai inalta statiune de ski din Europa. Poti urca sa schiezi, pana la 3230 m, cel mai inalt punct al tuturor celor 600 km de partii din toata zona Trois Vallees. Altitudinea, relieful si zona in care se afla permit schiatul in conditii bune, din Noiembrie pana la inceputul lunii Mai.

Ischgl, Austria

5. Ischgl, Austria, se deschide pe 23 Noiembrie

 

Pentru ca statiunea este situata la doar 1400 m altitudine, iar cel mai inalt punct este situat la numai 3000 m, Ischgl nu este cea mai sigura optiune pe care o ai. Insa, pe masura ce inaintezi in Alpi, statiunile din Austria ofera conditii bune de ski, si la altitudini mai joase, chiar in comparatie cu staiunile din Alpii francezi. Sistemul de tunuri de zapada foarte sofisticat de care beneficiaza zona, face ca zapada sa nu fie o problema nici pentru cei mai carcotasi impatimiti ai schiului. Ischgl mai este vestita pentru petrcerile de la apres-ski, iar sezonul incepe si se termina cu un mega-concert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele