Compania Emirates a ajuns la un profit de 1 miliard de dolari după o creștere spectaculoasă

0
1050

Grupul Emirates a înregistrat un profit de 4,1 miliarde de dirhami (1,1 miliarde dolari americani) pentru anul financiar încheiat la 31 martie, în creștere cu 67% față de anul trecut. Este al 30-lea an consecutiv în care compania aeriană din Dubai se află pe profit, scrie BreakingTravelNews.

Veniturile grupului au atins cifra de 102 miliarde AED (27,9 miliarde USD), o creștere de 8% față de 2017, în timp ce soldul numerar al grupului a crescut cu 33%, până la 25,4 miliarde AED (6,9 miliarde dolari americani) datorate în special sărbătorilor de Paște de la sfârșitul lunii martie.

Odată cu creșterea profitului, grupul va plăti dividende în valoare de 2 miliarde AED (545 milioane USD) către Investment Corporation din Dubai.

Ce planuri are compania Emirates

„Condițiile de afaceri în perioada 2017-2018, deși îmbunătățite, au rămas dificile. Am văzut o instabilitate politică continuă, volatilitate și devalorizări monetare în Africa, creșterea prețurilor la petrol care au condus la creșterea costurilor și constrângerea marjelor din cauza concurenței. Partea pozitivă a fost că am beneficiat de o revenire sănătoasă în industria aeriană a transportului global, precum și de întărirea relativă a monedelor față de dolarul american. Întotdeauna am răspuns cu agilitate la provocările din mediu de afaceri, fără a pierde din vedere viitorul, iar anul acesta nu a făcut excepție. Emirates și dnata au avut al 30-lea an consecutiv de profit și continuă să investească în inițiative și infrastructuri care vor asigura succesul nostru în viitorul”, a declarat șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președintele companiei aeriene Emirates.

În anii 2017-2018, grupul a investit în total 9 miliarde AED (2,5 miliarde USD) în aeronave și echipamente noi, achiziționarea de companii, tehnologi moderne, precum și proiecte pentru angajați.

Emirates a anunțat două angajamente în cursul anului: un acord de 15,1 miliarde USD pentru 40 de Boeing 787-10 Dreamliners care vor fi livrate începând din 2022 și un acord de 16 miliarde USD pentru 36 de aeronave suplimentare A380.

Sursa foto: rebius/Shutterstock.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele