Turiștii români sunt tot mai interesați să meargă în sejururi în septembrie și octombrie

0
3948

Tot mai mulți turiștii români sunt interesați să își facă concediile la mare în străinătate în septembrie și octombrie atât datorită faptului că temperaturile sunt încă ridicate, cât și pentru că prețurile sunt mai mici decât în vârf de sezon. Astfel, cererea pentru vacanțe în lunile septembrie și octombrie a crescut în medie cu 10% față de anul trecut, potrivit datelor Cocktail Holidays.

Charterele turoperatorului spre aceste destinații continuă încă două luni, cu un grad de ocupare de 95%, procentajul celor care călătoresc în septembrie și octombrie fiind de 35% raportat la întregul sezon.

Cât costă vacanțele în extra-sezon

Cu 7% mai mulți turiști față de septembrie 2017 își petrec vacanța în Antalya în septembrie ori octombrie și cu 15% mai mulți merg în Bodrum. În această perioadă, o vacanță în Antalya costă de la 485 de euro/persoană/7 nopți, la un hotel de cinci stele cu ultra all inclusive, și este cu 115 euro mai ieftină față de vârful de sezon. Un sejur în Bodrum costă 525 de euro/persoană/7 nopți la un hotel similar, față de 637 de euro/persoană în iulie sau august. Pachetele includ zbor charter, cazare, transferuri aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicală și storno, transfer intern din țară la Aeroportul Otopeni și toate taxele aferente.

Tenerife este considerată o destinație potrivită de vacanță și toamna, datorită temperaturilor care se situează constant la 26, 27 de grade. Pentru explorarea insulei, ori pentru plajă, cererea de vacanțe în septembrie și octombrie este cu 7% mai mare față de toamna trecută, iar tarifele sunt cu 10% mai mici față de lunile anterioare. Statisticile Cocktail Holidays arată că 2.000 români au călătorit în Tenerife în 2018, cu 12% mai mulți față de sezonul trecut.

Vara continuă până la sfarsitul lunii septembrie și în Rodos, Santorini, Mykonos ori Kalamata, unde un sejur costă 449 de euro/persoană, iar solicitările sunt în creștere cu 8% față de toamna trecută.

“Septembrie și octombrie sunt lunile preferate de vacanțe de cei care vor să evite aglomerația și căldura excesivă. Vorbim, în special, de cei din middle management și antreprenori. De asemenea, septembrie și octombrie sunt lunile preferate de cei care au mai multe vacanțe pe an, optând pentru această perioadă pentru concediul la plajă. 35% din numărul total al turiștilor din sezonul 2018 își fac vacanța de vară în septembrie și octombrie”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Din septembrie, o altă destinație preferată de turiștii Cocktail Holidays este Emiratele Arabe Unite, pentru care turoperatorul estimează că va vinde cu 20% mai multe pachete pînă în luna decembrie, față de anul trecut.

“Dubai, dar și Abu Dhabi ori Ras al Khaimah au devenit accesibile românilor, în consecință interesul pentru vacanțe de toamnă în aceste destinații este pe un trend crescător. Pentru plajă, pentru shopping ori pentru vizitarea mai multor Emirate, destinația este preferată pentru vacanțe de șapte nopți”, precizează Dan Goicea.

În anul în care împlinește 25 de ani de activitate, Cocktail Holidays a mizat pe destinațiile tradiționale Grecia, Turcia, Spania, Croația și Egipt, pe care le oferă anual turiștilor pe zboruri charter, și pe noutatea Kalamata – Peloponez. Charterele verii au avut un grad de ocupare de 90%, iar numărul turiștilor care au optat pentru pachete de vacanta a crescut la 28.000 în acest an.

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 25 ani, compania care îl deține, Prompt Service Travel Company, fiind înființată în 1993. Compania și-a început activitatea oferind turiștilor vacanțe cu zboruri charter în Grecia – Creta, în prezent operând peste 25 de destinații din București, Cluj-Napoca si Iași. Anual organizează circuite culturale, istorice, tematice, dar și vacanțe în destinații exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Cuba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele