Martie a topit profitul la Balea Lac

0
3792

A reapărut zăpada la Bâlea Lac, la 2.000 de altitudine, în Munţii Făgăraşului, dar prea târziu pentru sezonul de schi care tocmai s-a încheiat şi prea devreme pentru vacanţa de Paşte.

hotel de gheata 1

Sezonul turistic s-a terminat anul acesta cu o lună mai devreme faţă de iarna trecută din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în luna martie. Căldura a topit o parte din cele trei igluuri, biserica de gheaţă şi singurul hotel de gheaţă din Centrul şi Estul Europei. Dar, în ciuda acestui fapt, o mie de turişti români şi străini s-au cazat, în perioada 25 decembrie-1 aprilie, în hotelul de gheaţă şi igluurile de la Bâlea Lac.

hotel de gheata 3

Au fost turişti din toate colţurile lumii,  70% străini şi restul români, anunţă oficiali ai complexului turistic.

hotel de gheata 4

După 1 aprilie, agenţii de turism au fost nevoiţi să anuleze rezervări, ceea ce, spun ei, le-a diminuat mult din profitul estimat, iar hotelul, igluurile şi biserica au fost doar obiective turistice pe care curioşii care au urcat cu maşinile personale la cota 2.000 le-au vizitat. Printre ei a fost şi actorul Jean Claude van Damme, care a venit în acest an la Bâlea Lac ca să filmeze o reclamă. 

biserica de gheata

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele