În 2025, vei ajunge într-un Dubai printat 3D

0
1064
Dubai

Dubai, orașul care a fost criticat pentru felul în care își tratează emigranții care lucrează în construcții, a decoperit tehnologia care îi va reduce forța de muncă cu 70%.

Potrivit Forumului Economic Mondial, Dubai vrea ca, în următorii ani, 25% din fiecare clădire nouă să fie printată 3D. Dubai Future Foundation, organizația care se ocupă să facă din emirat hub-ul tehnologic al Orientului Mijlociu, crede că această mișcare va reduce, în același timp, forța de muncă cu 70% și costurile cu 90%.

Citește și: Ramada Bucharest Convention Center lansează turul de Nord al Bucureștiului cu bicicleta

Noua strategie de construcții se va aplica începând cu 2019, într-un procent de 2%, urmând a crește gradual. Inițiativa se va concentra pe produsele de iluminat, fundații, parcuri, construcții umanitare și case mobile.

Susținătorii imprimării 3D susțin că tehnologia este mult mai eficientă și sustenabilă decât construcțiile tradiționale. Mai mult, în prezent, pereți, tavene și chiar unele părți din structura unei clădiri se realizează acum cu ajutorul imprimantelor industriale. Sunt companii care fac tehnologia 3D mai accesibilă, inclusiv pot produce astfel case la costul de 4.000 de dolari, iar la capitolul acesta chinezii împing utilizarea la scară largă.

Citește și: Turismul explodează în Dubai. Cum sunt convinși turiștii să vină aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele